Jak skutecznie zgłosić nadmiar obowiązków? Informowanie ustne nie skutkuje. Kończy się na obietnicach i unikaniu tematu. Sytuacja trwa już długo. Proszę o pomoc.
Ja zgłosiłem. Powiedzieli mi, żebym się wziął w garść i nie histeryzował, że to jest postawa roszczeniowa i jak mi się nie podoba to się mogę zwolnić, a jak odpowiedziałem, że to wyzysk w najczystszej postaci, to powiedzieli, że wszędzie tak jest, więc o co mam pretensje i żebym dorósł
Czasami na piśmie też nie da sie załatwić. Pisałam o przywrócenie mnie na poprzednio zajmowane stanowisko pracy czyli pracownika socjalnego. Dostałam odpowiedz negatywą, ponieważ wcześniej na moje stanowisko pracy zatrudniona została dziewczyna która była na moje zastępstwo.
Iks - w sumie to teraz jesteś im wdzięczny bo dzięki temu wyrosłeś na kawał dobrego fachowca. Ciekawe tylko czy Twój szef się cieszy, że tak jego słowa podziałały motywująco na Ciebie.
Ps. Twój kierownik nie boi się że go wygryziesz ze stołka
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque