jak sprawdzacie zgłoszenie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
Re: jak sprawdzacie zgłoszenie?
a co w przypadku gdy pracownik nie wprowadził jeszcze deklaracji do CEEB ale złożona jest ?
- Mind Of Good
- Stażysta
- Zajmuję się: RODO
- Kontakt:
Składałem sam przez https://ceeb.gov.pl/. W momencie, gdy wypełniłem i kliknąłem w " złóż " w systemie widniała już jako złożona. Jest kilka odpowiedzi na forum dotyczących tej wątpliwości, proszę poszukać.
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
- Kontakt:
z czy zgłoszenie do CEEB ma być na dzień złożenia wniosku osłonowego czy na dzień wydania informacji????? mi koleżanka z CEEB sprawdza od razu czy jest zgłoszenie do CEEB, tylko że nie jesteśmy w stanie wprowadzić wniosków osłonowych od razu, a sytuacja do wydania informacji może się zmienić (osoba zaznaczyła we wniosku żródło ogrzewania, ale zgłosiła później do CEEB, przed wydaniem informacji)
- Mind Of Good
- Stażysta
- Kontakt:
Zaznaczyła, ze ma wpis do CEEB, bo może złożyła w gminie w formie papierowej wniosek o wpis do CEEB, a gmina ma pół roku na wprowadzenie go systemu, w przypadku nowo powstałych budynków ma 30 dni. Jeśli zrobiła to online na stronie https://ceeb.gov.pl/ informacja powinna widnieć natychmiast po złożeniu. Zadzwoni Pani do UG i będzie Pani wiedziała czy wpis danej osoby był składany w formie papierowej i UG nie zdążono go jeszcze wpisać do systemu, czy też osoba składająca wniosek, na dzień jego złożenia poświadczyła nieprawdę. Oczywiście osoba mogła pomyśleć, że z dniem złożenia wniosku w UG od razu zostanie on wpisany do CEEB. Po prostu na daną chwilę nie posiadała wiedzy na ten temat, bo DO pisany na kolanie jest nowością dla wszystkich.kasia7 pisze:z czy zgłoszenie do CEEB ma być na dzień złożenia wniosku osłonowego czy na dzień wydania informacji????? mi koleżanka z CEEB sprawdza od razu czy jest zgłoszenie do CEEB, tylko że nie jesteśmy w stanie wprowadzić wniosków osłonowych od razu, a sytuacja do wydania informacji może się zmienić (osoba zaznaczyła we wniosku żródło ogrzewania, ale zgłosiła później do CEEB, przed wydaniem informacji)
- Mind Of Good
- Stażysta
- Kontakt:
Będzie Pani wiedziała, czy wniosek w formie papierowej " leży " ale nie został jeszcze pisany do CEEB, na dzień składania przez zainteresowaną wniosku o DO mogła nie posiadać wiedzy o tym w jakim terminie UG wpisze go systemu, bo np. osoby przyjmujące w UG nie poinformowały jej o terminach. Jeśli złożyła wniosek online sama, to w momencie składania wniosku o DO poświdczyła nieprawdę, ponieważ wpis do CEEB złożyła pozniej niż wniosek o DO.
W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku podmiot wzywa pisemnie osobę ubiegającą się do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku podmiot wzywa pisemnie osobę ubiegającą się do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
- Mind Of Good
- Stażysta
- Kontakt:
Można " bawić się " dalej, tylko komu by się chciało, bo wątpię, że Pani przyzna się do tego, że zrobiła to z premedytacją a jej celem było przyznania DO w podwyższonej kwocie.
przedstawione we wniosku składa się pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: "Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.".
przedstawione we wniosku składa się pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: "Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.".
Oprócz jak sprawdzacie zgłoszenie? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Rata I i II wypłacone w tym samym terminie.
13 EMERYTURA
Rozpatrzenie wniosku
WYNAGRODZENIE ZA DODATEK OSŁONOWY
Skład rodziny
KOGO WPISUJECIE W ORGAN WŁSCIEY???
dochód przy OK-WUK
Dochody nieopodatkowane
Podstawowa czy podwyzszona kwota dodatku?
Zawiadomienie przed odmową
Na dodatek osłonowy niektórzy poczekają, szczególnie ci, którzy opalają węglem'
Wypełnianie wniosku i inne takie
AMIR
Emerytura z Ukrainy - czy wlicza się do dochodu przy ustalaniu DO
Sygnity I rata
Informacja