jak tam układa się WAM współpraca z KS w spr przył/wszcz - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 lis 2015, 12:19

1 z "najczęstszych" komorników dziś mnie powiadomił, że do wniosków o przył/ wszcz mam dostarczyć:
1) chociaż w 1 egz upoważnienie burmistrza dla naszego dyrektora - ORYGINAŁ
2) za każdym razem do wn o przył/wszcz ksero powyższego upoważnienia
3) na nowo decyzje -ORYGINAŁY WSZYSTKIE!!! z zapisem lub pieczątką "decyzja ostateczna" i pod tym podpis dyrektora

czy u WAS też takie klocki wychodzą czy bez problemów??? DAJCIE ZNAĆ
anulaANULA

Napisano: 18 lis 2015, 12:25

narazie mam pkt. 1 i nie wiem jak z tego wybrnac, jak robicie
gopsosk

Napisano: 18 lis 2015, 12:28

Witam,
ja przed wysłaniem wniosków podzwoniłam do Komorników Sądowych by obeznać się co który wymaga (oczywiście: był koncert życzeń!).
Wysyłam oryginały/odpisy decyzji + oryginał upoważnienia + klauzulę ostateczności (pieczątka ta była specjalnie wyrabiana na ten cel,bo nigdy takiej w GOPS nie mieliśmy i stępuję nią decyzje).

Wiem, że niektórzy Komornicy życzą sobie jeszcze uchwałę o powołaniu wójta :-/

Pozdrawiam!
Ketchup

Napisano: 18 lis 2015, 13:20

Moi komornicy życzą sobie:

oczywiście upoważnień, zaświadczeń stwierdzających kto został wybrany na Wójta, oryginałów decyzji z pieczątką lub zaświadczeniem stwierdzającym ich ostateczność, rozbicia zadłużenia i odsetek na poszczególne okresy świadczeniowe, wskazania że decyzje podlegają realizacji nawet te które już dawno zostały zrealizowane (informowałam o zrealizowaniu a nie o podleganiu realizacji), wskazania kwoty odsetek na dzień kompletnie nie licujący z niczym, dodatkowej informacji że kwota we wniosku jest już pomniejszona o dokonane przez dłużnika i administracyjny organ egzekucyjny wpłaty (mimo tego że we wniosku wyraźnie zaznaczam że kwota do zwrotu jest pomniejszona o dokonane wpłaty).

Mam wrażenie że niektórzy komornicy to jeden wzór wezwania do wszystkich OWW wysyłają.
A jeden z moich super wybitnych komorników to się nawet w wezwania do usunięcia braków nie bawi tylko od razu odrzuca wnioski i zaznacza że wyegzekwowane kwoty przekazywane będą wierzycielce z pominięciem OWW 8-)

"jak tam układa się WAM współpraca z KS w spr przył/wszcz"
Wspaniale.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]