SYGNITY proszę o pomoc - wniosek do komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 18 lis 2015, 11:16

Mam pytanie - utworzyłam wniosek do komornika o przyłączenie dłużnika, a teraz nie wiem jak można go drugi raz ( i kolejny ) otworzyć ponownie. Jak wchodzę w dłużnika to mam tylko opcję "utwórz wniosek o przyłączenie..." Jak klikam to jest napisane, że jest już utworzony wniosek i czy mam utworzyć nowy wniosek, jak klikam "NIE" to zamyka mi się opcja. Nie mam pojęcia jak mam znaleźć i otworzyć utworzony już wniosek.
Bardzo proszę o pomoc - mam aktualną wersję oprogramowania.
Karolinaaa

Napisano: 18 lis 2015, 11:18

Utworzony wniosek o przystąpienie do egzekucji jest zapisywany na liście korespondencji komornika.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 18 lis 2015, 11:28

na jakim programie pracujesz?
aniagops

Napisano: 18 lis 2015, 11:29

przepraszam za głupie pytanie nie doczytałam
aniagops

Napisano: 18 lis 2015, 11:30

Dziękuję bardzo, już znalazłam.
Jestem w trakcie tworzenia szablonu, w razie jakichkolwiek pytań będę jeszcze zwracać się z prośbą o pomoc.
Tym czasem - miłego dnia, pozdrawiam
Karolinaaa

Napisano: 18 lis 2015, 11:49

gdzie w programie jest ten szablon do tworzenie przyłaczeń?
ala123

Napisano: 18 lis 2015, 12:02

Szablon wydruku wniosku o przystąpienie do egzekucji można dostosować do własnych potrzeb. Odpowiedni w tym celu szablon wydruku nazywa się KORESPONDENCJAKOMORNIKINF.

Aby na wydruku wniosku o przystąpienie do egzekucji drukowały się informację o należnościach dłużnika alimentacyjnego, do szablonu wydruku tego wniosku (czyli szablonu o nazwie KORESPONDENCJAKOMORNIKINF) należy dodać znacznik "KOR_nal_fa". Drukowane przez ten znacznik informacje o należnościach pochodzą z decyzji o zwrocie należności albo należność dłużnika alimentacyjnego, której użyliśmy do utworzenia wniosku, czyli tej na której kliknęliśmy menu Operacje>Utwórz wniosek o przystąpienie do egzekucji.

Jeśli ktoś natomiast potrzebuje mieć na wydruku dane decyzji przyznających, z których ma być zwrot, a nie decyzji o zwrotach, to postępuje tak jak napisałem, czyli wskazuje zawsze decyzje dotyczące zwrotów, ale może sobie ustawić tak szablon wydruku, żeby mimo to drukował numery urzędowe i daty decyzji przyznających. W tym celu jak na szablonie wydruku, jak się wejdzie do środka znacznika "KOR_nal_fa", to można wstawić podznaczniki o nazwach "KOR_nal_fa_decyzja_fa" - drukuje numer urzędowy decyzji przyznającej, której dotyczy zwrot, oraz "KOR_nal_fa_decyzja_fa_data" - drukuje datę zatwierdzenia tej decyzji. Raz to się ustawia na szablonie wydruku i już za każdym razem będzie się drukowało dobrze.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 lis 2015, 12:12

Panie Tomku a jak pracuje na starym programie jeszcze na sygnity to tez sie to da zrobić?
ala123

Napisano: 18 lis 2015, 12:28

ala123 pisze:Panie Tomku a jak pracuje na starym programie jeszcze na sygnity to tez sie to da zrobić?
Możliwe to jest w nowej technologii w wersji 2-1.4 i w starej technologii w wersji 2-0.4.
Więc trzeba mieć albo taką albo taką wersję.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 lis 2015, 12:41

prosze o pomoc jak usunąć koszty upomnienia ze starego programu sygnity bo jeszcze pracuje na starej wersji
wplata od komornika i z tej wpłaty program ściagnął koszty upomnienia i odsetki
teraz to musze usunąć i wprowadzic całość na odsetki
ala123

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x