Jak to ma wyglądać...? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 16 sty 2015, 9:35

Ale kołomyja!!!! Pani ma troje dzieci, w tym dwoje z obecnym konkubentem i Pan też ma troje dzieci, w tym dwoje z obecną Panią. Wiem, że Panu również będzie przysługiwała karta. Pan chce się ubiegać o kartę na to jedno dziecko z poprzedniego związku, które nie mieszka w naszej gminie. Czy ma złożyć wniosek na to dziecko w gminie gdzie ono mieszka? A jakie dokumenty muszą okazać, na dowód tego, że Pan też ma troje dzieci? Akt urodzenia tego dziecka z innej gminy? Wyrok zasądzający alimenty?
Model

Napisano: 16 sty 2015, 11:15

Halooo, proszę odezwijcie się, poradźcie coś
Model

Napisano: 16 sty 2015, 11:39

Ja bym zrobiła tak. Poprosiłabym o dwa wnioski. Jeden wypełnia Pani dla siebie i swoich dzieci. Drugi wniosek dla Pana i wpisuje swoje dzieci z ta Panią (i tu zaznaczyć trzeba, że nie wnosi się o kartę) oraz dopisuje dziecko z poprzedniego związku. Karta jest wyrabiana tylko dla Pana i jego dziecka z poprzedniego związku. I poprosiłabym o komplet dokumentów od tego Pana, czyli akt urodzenia także. Ja bym w ten sposób rozwiązała :)
frogi

Napisano: 16 sty 2015, 11:49

Oooo cholewa tego się nie spodziewałam, bo przyjęłam wniosek od Pani,która wniosła o przyznanie karty na tego konkubenta i troje dzieci tj. jednego z jej poprzedniego związku i dla dwojga ich wspólnych dzieci. Panu przekazałam, że musi złożyć wniosek na jego dziecko, w gminie gdzie ono zamieszkuje. Rzecz jasna wziełam dokumenty potwierdzające, że Pan jest ojcem trojga dzieci. Czyżbym zrobiła klopsa?
Model

Napisano: 16 sty 2015, 11:57

Moim zdaniem na podstawie tego wniosku, Panu nie przysługuje Karta gdyż nie jest ojcem trójki dzieci ujętych we wniosku. Przysługiwała by mu gdyby byli małżeństwem. Pan może złożyć wniosek w gminie gdzie zamieszkuje jego dziecko także o kartę dla siebie. Pan we wniosku musi udowodnić, ze jest ojcem trójki dzieci.
frogi

Napisano: 16 sty 2015, 12:22

Jak Pan może złożyć wniosek o przyznanie karty na siebie i jego dziecko z innej gminy jak on tam nie mieszka. Ja już nic z tego nie rozumiem
Model

Napisano: 16 sty 2015, 12:30

Chodziło mi o to, że ten Pan nie może być ujęty w tym wniosku co ta Pani.
Uważam, że powinien złożyć wniosek na siebie i jego troje dzieci (tak jak pisałam na początku). Nie wiem, w której gminie ma złożyć. Tego możesz dowiedzieć dzwoniąc na infolinie dotyczącą KDR 22 66 111 99.
frogi

Napisano: 16 sty 2015, 15:16

Dzwonię, dzwonię i nic!!! Proszę podpowiedzcie mi coś, bo chyba źle przyjęłam ten wniosek
Model

Napisano: 19 sty 2015, 8:26

Może ktoś się jeszcze wypowie, czy zrobilibyście jak "frogi", czy jednak ja mam rację??
Model

Napisano: 19 sty 2015, 10:58

??????
Model

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x