Ale kołomyja!!!! Pani ma troje dzieci, w tym dwoje z obecnym konkubentem i Pan też ma troje dzieci, w tym dwoje z obecną Panią. Wiem, że Panu również będzie przysługiwała karta. Pan chce się ubiegać o kartę na to jedno dziecko z poprzedniego związku, które nie mieszka w naszej gminie. Czy ma złożyć wniosek na to dziecko w gminie gdzie ono mieszka? A jakie dokumenty muszą okazać, na dowód tego, że Pan też ma troje dzieci? Akt urodzenia tego dziecka z innej gminy? Wyrok zasądzający alimenty?
Ja bym zrobiła tak. Poprosiłabym o dwa wnioski. Jeden wypełnia Pani dla siebie i swoich dzieci. Drugi wniosek dla Pana i wpisuje swoje dzieci z ta Panią (i tu zaznaczyć trzeba, że nie wnosi się o kartę) oraz dopisuje dziecko z poprzedniego związku. Karta jest wyrabiana tylko dla Pana i jego dziecka z poprzedniego związku. I poprosiłabym o komplet dokumentów od tego Pana, czyli akt urodzenia także. Ja bym w ten sposób rozwiązała
Oooo cholewa tego się nie spodziewałam, bo przyjęłam wniosek od Pani,która wniosła o przyznanie karty na tego konkubenta i troje dzieci tj. jednego z jej poprzedniego związku i dla dwojga ich wspólnych dzieci. Panu przekazałam, że musi złożyć wniosek na jego dziecko, w gminie gdzie ono zamieszkuje. Rzecz jasna wziełam dokumenty potwierdzające, że Pan jest ojcem trojga dzieci. Czyżbym zrobiła klopsa?
Moim zdaniem na podstawie tego wniosku, Panu nie przysługuje Karta gdyż nie jest ojcem trójki dzieci ujętych we wniosku. Przysługiwała by mu gdyby byli małżeństwem. Pan może złożyć wniosek w gminie gdzie zamieszkuje jego dziecko także o kartę dla siebie. Pan we wniosku musi udowodnić, ze jest ojcem trójki dzieci.
Chodziło mi o to, że ten Pan nie może być ujęty w tym wniosku co ta Pani.
Uważam, że powinien złożyć wniosek na siebie i jego troje dzieci (tak jak pisałam na początku). Nie wiem, w której gminie ma złożyć. Tego możesz dowiedzieć dzwoniąc na infolinie dotyczącą KDR 22 66 111 99.