jak to policzyć pomóżcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 lis 2013, 9:45

Kobieta mężatka nie siedzi z mężem ma zasądzone alimenty które płaci jej komornik składa wniosek na nowy okres zasiłkowy.
Więc w składzie rodziny jest ona córka i mąż --?? dobrze rozumiem czy można nie wpisać męża??? i tu zaczynają się schody o dochody męża my wystąpiliśmy do urzędu skarbowego i o składki do zus z tych dokumentów wynika że w 2012 roku pan pracował jest dochód ZUS wykazał że składki w 2012 roku są następujące pażdziernik 0, listopad 116,89, grudzień 144,42 czy to znaczy że dochód tego pana mam podzielić na 3. Ponieważ w 2011 roku też miał dochód i składki były wykazane za styczen, luty, marzec sierpień wrzesień pogubiłam się w tym nie mam świadectw pracy tego pana ta pani na pewno nie dostarczy jak mam policzyć ten dochód jak podzielę na 3 to przekroczy pomocy.
~ja

Napisano: 27 lis 2013, 9:49

mąż musi być w składzie.
To, że wystąpiłeś o zaświadczenia z US i ZUS nie oznacza, że masz komplet. Oświadczenie o polu, dochodzie nieopodatkowanym i działalności masz?
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 10:02

tak te wszystkie dokumenty mam tylko nie mam umowy o pracę problem polega na tym czy ten jego dochód podzielić na 3 miesiące bo z ZUS wynika że składki były opłacane przez X, XI XII czy przez 12
~ja

Napisano: 27 lis 2013, 10:07

wzywasz kobietę do uzupełnienia dokumentów
~Elmer

Napisano: 27 lis 2013, 10:10

Tak w składzie musi być mąż i jego dochody (+podpisy na oś. z działalności i nieopodatkowanych).
Faktycznie masz problem (my nie występujemy do U.S. i ZUS - tylko wzywamy stronę do uzupełnienia wniosku).

A ta Pani brała w poprzednim okresie zasiłkowym?
Zgłosiła ci uzyskanie dochodów przez męża w październiku 2012?
~Ilona

Napisano: 27 lis 2013, 11:56

mąż w 2011 miał dochody które nie były utracane w poprzednim pobierała zasłek rodzinny
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x