Jak to ugryżć? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 maja 2016, 18:24

Pracuję pół roku i jestem pełna energii. Jedna rzecz, która mi się rzuca w oczy to to, że co 3 klientowi wstrzymałabym pomoc zasiłkową. Jednym za marnotrawienie, innym za bierność i kiwanie się przed proponowaną pracą socjalną. Powiedzcie, jak to u Was? Czy naprawdę możemy wstrzymać pomoc tylko w wyjątkowych przypadkach?
Kaya

Napisano: 18 maja 2016, 7:36

Hej.
Skup się na pomaganiu tym osobom, które naprawdę tego potrzebują. Zintensyfikowane i zaplanowane działania wg. wcześniej ułożonego planu odniosą skutek wcześniej niż myślisz. Ja jestem kierownikiem socjalnych i wiem, że różnie to z Wami bywa. Do roboty zatem moja Droga!!!
MIKI11

Napisano: 18 maja 2016, 10:44

Hej, jeżeli posiadasz informacje, że pieniądze są wykorzystywane niezgodnie z ich przeznaczeniem lub osoba czy rodzina nie współpracuje to jak najbardziej możesz a nawet powinnaś odmówić przyznania pomocy ( ustawa o pomocy społecznej art. 11)
a żeby mieć pewność, że rodzina lub osoba będzie współpracować podpisuje się z nimi kontrakty socjalne i wtedy masz podkładkę żeby wstrzymać czy odmówić!!!
ops.j

Napisano: 18 maja 2016, 17:24

Pracuję wiele lat. Odmowa długotrwała pomocy to niezwykle rzadki przypadek, a nawet jak odmówimy, to dla postrachu, by zaczęli wspólpracować klienci. Wiecie doskonale, ze nikogo nie można pozostawić bez środków do życia itd. itd. Także koleżanki nie namawiajcie autorki postu aż do tak lekkiej reki co do zabierania pomocy.
Krzysztofa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem