jak to zrobić teraz - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 07 kwie 2014, 8:13

wierzycielka złożyła wniosek o fa tydzień temu, dziś przychodzi i mówi że mieszka w innej gminie i prosi o przesłanie go . na jaki art sie powołać i jakie dokumenty mam przesłać? wniosek i zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji czy wszystko co mi złożyła. dodam że US jest na oświadczenie
ania77

Napisano: 07 kwie 2014, 8:49

Ośrodek Pomocy Społecznej w............ działając na podstawie art. 15 ust.2 w związku z art. 2 ust.10, art.12 ust.1 ustawy z dnia 7 września o pomocy osobom uprawnionym do alimentów( Dz. U. z 2012r. poz. 1228 z późn. zm.) oraz art.19 Kodeksu postępowania administracyjnego ( Dz.U. z 2013r. poz.267 z późn. zm.) przekazuje zgodnie z właściwością miejscową wniosek o ustalenie prawa do świadczenia z funduszu alimentacyjnego od dnia ... pani.... zam.....
mała mi

Napisano: 07 kwie 2014, 8:56

a jakie dokumenty przesłąć?
ania77

Napisano: 07 kwie 2014, 9:03

przesyłasz wszystko co ci wierzycielka złozyła, cały komplet
mała mi

Napisano: 07 kwie 2014, 9:07

i to ma być wszystko w orginałach a kopia u mnie w aktach ?
ania77

Napisano: 07 kwie 2014, 9:09

tak
mała mi

Napisano: 07 kwie 2014, 12:15

a co z da? wysłałam wniosek o podjecie działań wobec DA, jemu zawiadomienie o przyznaniu FA wierzycielce, nie odebrał korespondencji. Tez to muszę przesłać do organu właściwego wierzycielki...
nowa@@@

Napisano: 07 kwie 2014, 20:46

proszę niech się ktoś wypowie w sprawie da
nowa@@@

Napisano: 08 kwie 2014, 0:02

tydzień temu złożyła wniosek o FA - a ty zdążyłaś, wydac decyzje - poinformować dłużnika iz zostało FA przyznane i ta informacja - zdążyła juz do Ciebie wrócić??? NO powiem, że jakiś masz inny wymiar liczenia czasu.

Jeżeli przesyłasz wniosek do Innego OPS - a miałaś wydana dec., przyznającą, to musisz ją teraz uchylić - po uchyleniu decyzji - wysyłasz info., do komornika, że decyzja jest uchylona oraz możesz nadmienić, że wniosek poszedł do innej gminy - żeby wiedział gdzie teraz przesyłać kasę, następnie wszczynasz postępowanie w celu wydania decyzji o zwrocie, wydajesz decyzje, jeżeli dłużnik zwróci - jest ok - nie zwróci - robisz upomnienie - a następnie jeżeli go nie spłaci - wystawiasz Tytuł wykonawczy....

jeżeli dłużnik nadal będzie twoim dłużnikiem - w sensie - jestes jego organem właściwym - to prowadzisz to postępowanie, które wyżej opisałam i czekasz na wniosek z innej gminy w celu podjęciu w stosunku do niego działań - wówczas - wzywasz go na wywiad,złżeni eoświadczenia itd., standardowo podejmujesz działania wobec dłuznika tak jak ustawa nakazuje
ewelin2222

Napisano: 08 kwie 2014, 11:17

ewelin bardzo proszę o wzór decyzji uchylajacej w zwiazku z tym że wierzycielka się przeniosła do innej gminy
ala@@@

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x