jak traktować domy opieki? - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 kwie 2010, 12:19

Witam!
Mam pytanie. Kto kieruje do Domów Opieki. Czy ten rodzaj domów można traktować tak samo jak w przypadku skierowania domów pomocy społecznej.
Martex
Referent
Od: 21 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl

Napisano: 23 kwie 2010, 0:40

Dom Opieki to też DPS - u mnie w miejscowości jest DO i kierujemy do niego jak do zwykłego DPSu.
~:)

Napisano: 27 kwie 2010, 10:32

zależy co kto rozumie przez \"dom opieki\", bo takiego określenia w ustawie o pomocy społecznej nie ma, jest albo dom pomocy społecznej albo placówka zapewniająca całodobową opiekę osobom w podeszłym wieku, niepełnosprawnym fizycznie lub przewlekle chorym (w ramach działalności gospodarczej lub statutowej), gmina kieruje tylko do domu pomocy społecznej, natomiast do placówki już nie
~jm

Napisano: 27 kwie 2010, 12:49

A propos dps i domów opieki, czy te informacje o mn. numerze zezwolenia itp muszą być wywieszone w widocznym miejscu także przy dps-ach czy tylko przy innego rodzaju formach opieki?
~fasi

Napisano: 27 kwie 2010, 16:09

Przy DPS-ach nie. Pytałam w Wydz. Polityki Społecznej Urzędu Woj.
~Małgorzata

Napisano: 28 kwie 2010, 14:49

tablica przed budynkim i informacje na temat zezwolenia i wpisu do rejestru wojewody dot. tylko placówek zapewniających całodobową opiekę
~jm

Napisano: 26 sty 2011, 13:42

a DPS nie jest p[lcówką zapewniającą całodobową opiekę. Wydaje mi się , że też powinna być tablica z numerem zezwolenia.
~klara

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x