DPS-zwolnienie z odpłatności - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 kwie 2010, 11:33

Dzień dobry:)
Mam następujący problem: jest sobie dziewczyna, którą umieściliśmy w DPS kilka lat temu, na przedstawicieli ustawowych wydawana była dec zarówno o odpłatności jak i zwolnieniu z odpłatności rodziców tej dziewczynki ze względu na bardzo ciężką sytuację finansową. Owa dziewczyna skończyła 18 lat w zeszłym roku, jest ciężko chora,że tak powiem jest jak \"roślinka\", nie została ubezwłasnowolniona, wywiad środowiskowy w związku ze zmianą renty i zmianą wysokości odpłatności jest sporządzony na nią mimo iż nie jest w stanie nawet go podpisać i nie jest świadoma tego co się wokół niej dzieje,mimo wszystko decyzję wydaję na tą niepełnosprawną dziewczynkę, natomiast decyzję zwalniającą z odpłatności jej rodziców wydaję na tych rodziców, ale powiedźcie mi co zawieram w podstawie prawnej i w uzasadnieniu, jak ona powinna wygladać i czy dobrze myślę?????
~Mania

Napisano: 22 kwie 2010, 11:54

art. 64 ustawy o pomocy społecznej
~mik

Napisano: 23 kwie 2010, 0:38

Nie powinno się teraz wystąpić o jej ubezwłasnowolnienie skoro nie jest świadoma niczego i nie może sama za siebie decydować? przy zwolnieniu podstawowym artykułem jest art 64- racja:)
~:)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x