Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
niki0
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania?

Post autor: niki0 »

Jak w temacie. Kwiecień przyszedł, Pan złożył wniosek o 500+ na dziecko na które ma przyznane już świadczenie do końca września. Jak to zrobić w SYGNITY, żeby była decyzja o umorzeniu postępowania?
kin
Stażysta
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Re: Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania?

Post autor: kin »

Wprowadź wniosek, rejestracja i kwalifikacja, załatw wniosek bez kwalifikacji, rezygnacja osoby ubiegającej się i zaznaczasz ptaszka że chcesz zakończyć decyzją lub postanowieniem. I na 105 KPA albo art. 13 ust. 1 u.p.p.d.
Ale pewna nie jestem, niech ktoś jeszcze się wypowie. W ogóle po co przyjmowałaś taki wniosek?
amm
Referent
Zajmuję się: PS SR
Kontakt:

Post autor: amm »

Ja też dostałam taki wniosek drogą elektroniczną 1 kwietnia, Pani była zdziwiona, że to jeszcze nie czas, nie mogą się doczekać ;)
kin
Stażysta
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Post autor: kin »

Tylko musisz mieć oświadczenie, że rezygnuje z rozpatrywania wniosku albo coś w tym stylu.....
amm
Referent
Zajmuję się: PS SR
Kontakt:

Post autor: amm »

Ja nie brałam oświadczenia, umorzyłam postępowanie uzasadniając że postępowanie w tej sprawie stało się bezprzedmiotowe ponieważ na podstawie posiadanej dokumentacji i po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego ustalono że Pan ma już przyznane prawo do świadczenia wych. na to dziecko i że organ dokonał już roztrzygnięcia o przyznaniu Św wydając w tej sprawie decyzję (art. 105 § 1 KPA)
niki0
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Post autor: niki0 »

kin pisze:Wprowadź wniosek, rejestracja i kwalifikacja, załatw wniosek bez kwalifikacji, rezygnacja osoby ubiegającej się i zaznaczasz ptaszka że chcesz zakończyć decyzją lub postanowieniem. I na 105 KPA albo art. 13 ust. 1 u.p.p.d.
Ale pewna nie jestem, niech ktoś jeszcze się wypowie. W ogóle po co przyjmowałaś taki wniosek?
elektronicznie złożył.. ;p
ODPOWIEDZ