Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania?
Jak w temacie. Kwiecień przyszedł, Pan złożył wniosek o 500+ na dziecko na które ma przyznane już świadczenie do końca września. Jak to zrobić w SYGNITY, żeby była decyzja o umorzeniu postępowania?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Re: Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania?
Wprowadź wniosek, rejestracja i kwalifikacja, załatw wniosek bez kwalifikacji, rezygnacja osoby ubiegającej się i zaznaczasz ptaszka że chcesz zakończyć decyzją lub postanowieniem. I na 105 KPA albo art. 13 ust. 1 u.p.p.d.
Ale pewna nie jestem, niech ktoś jeszcze się wypowie. W ogóle po co przyjmowałaś taki wniosek?
Ale pewna nie jestem, niech ktoś jeszcze się wypowie. W ogóle po co przyjmowałaś taki wniosek?
-
- Referent
- Zajmuję się: PS SR
- Kontakt:
Ja też dostałam taki wniosek drogą elektroniczną 1 kwietnia, Pani była zdziwiona, że to jeszcze nie czas, nie mogą się doczekać 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Tylko musisz mieć oświadczenie, że rezygnuje z rozpatrywania wniosku albo coś w tym stylu.....
-
- Referent
- Zajmuję się: PS SR
- Kontakt:
Ja nie brałam oświadczenia, umorzyłam postępowanie uzasadniając że postępowanie w tej sprawie stało się bezprzedmiotowe ponieważ na podstawie posiadanej dokumentacji i po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego ustalono że Pan ma już przyznane prawo do świadczenia wych. na to dziecko i że organ dokonał już roztrzygnięcia o przyznaniu Św wydając w tej sprawie decyzję (art. 105 § 1 KPA)
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
elektronicznie złożył.. ;pkin pisze:Wprowadź wniosek, rejestracja i kwalifikacja, załatw wniosek bez kwalifikacji, rezygnacja osoby ubiegającej się i zaznaczasz ptaszka że chcesz zakończyć decyzją lub postanowieniem. I na 105 KPA albo art. 13 ust. 1 u.p.p.d.
Oprócz Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
brak koordynacji w marcu i jak w systemie sygnity
Zapytanie z ROPS a wstrzymanie wypłaty
czy można wydać 2 decyzje zmieniające
KOLEJNA ZMIANA DECYZJI
Utrata, uzysk - bez świadectwa pracy ?
jak utracic i uzyskać dochód w roku bazowym?
SYGNITY JAK ZMIENIĆ DECYZJĘ Z PODSTAWOWEJ NA RZECZOWA
wniosek przesłany elektronicznie
zbiory centralne - email w sprawie korekty
zaświadczenie o dochodzie
pismo do gops, podstawa prawna
Umowa zlecenie za jaki m-c uzysk
wnioski w związku ze zmiana świadczenia wychowawczego
Decyzja urlop wychowawczy
uzysk, jak to wkońcu jest?
dochód po urlopie wychowawczym