zbiory centralne - email w sprawie korekty
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zbiory centralne - email w sprawie korekty
Dostaliśmy dzisiaj takiego maila:
Szanowni Państwo,
informuję, że zbiór centralny za I kwartał 2017 r. został zatwierdzony i przekazany do Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Dla zapewnienia kompatybilności danych, w przypadku, gdy przekazany przez Państwa zbiór centralny z zakresu świadczeń wychowawczych zawierał miękkie walidacje, należy, kierując się treścią komunikatów walidacyjnych oraz numerem ID wniosku/decyzji, dokonać korekty wpisu w aplikacji dziedzinowej. W przypadku, gdyby informatyk w Państwa jednostce miał problem z identyfikacją błędu, zobowiązany jest do kontaktu z dostawcą aplikacji dziedzinowej.
Ja miałam takie walidacje:
1. Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko (mam rodziny bez dochodu)
2. Występowanie w składzie rodziny więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze dziecko (????)
3.brak okresu na jaki świadczenie zostało udzielone decyzją ( przecież w każdej decyzji jest okres na jaki świadczenie zostało udzielone)
Czy ktoś orientuje się w tej kwestii jak tego dokonać?
Szanowni Państwo,
informuję, że zbiór centralny za I kwartał 2017 r. został zatwierdzony i przekazany do Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Dla zapewnienia kompatybilności danych, w przypadku, gdy przekazany przez Państwa zbiór centralny z zakresu świadczeń wychowawczych zawierał miękkie walidacje, należy, kierując się treścią komunikatów walidacyjnych oraz numerem ID wniosku/decyzji, dokonać korekty wpisu w aplikacji dziedzinowej. W przypadku, gdyby informatyk w Państwa jednostce miał problem z identyfikacją błędu, zobowiązany jest do kontaktu z dostawcą aplikacji dziedzinowej.
Ja miałam takie walidacje:
1. Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko (mam rodziny bez dochodu)
2. Występowanie w składzie rodziny więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze dziecko (????)
3.brak okresu na jaki świadczenie zostało udzielone decyzją ( przecież w każdej decyzji jest okres na jaki świadczenie zostało udzielone)
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: zbiory centralne - email w sprawie korekty
Każdy dostał tą wiadomość.
Kontaktuj się ze swoim dostawcą SD jak nie wiesz tego.
Kontaktuj się ze swoim dostawcą SD jak nie wiesz tego.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ta odpowiedź wszystko mi rozjaśniła dziękuję za pomoc
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Tak jak i Ty nam wyjaśniłaś wszystko, co my wróżkami jesteśmy aby wiedzieć jaki masz SD?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Faktycznie mi umknęło... heh ważna rzecz - Sygnity, wiesz coś na ten temat?
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
xyz moni pisze: Czy ktoś orientuje się w tej kwestii jak tego dokonać?
Jak to takie zwierzątko co żyje w górach

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Już to zrobiłam tylko czekając na odp myślałam że tutaj ktoś mi szybciej pomoże " jak to"
Dzięki za słuszną uwagę
Dzięki za słuszną uwagę

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Do tej pory zawsze miękkie walidacje przechodziły i nikt o żadne korekty nie pytał. Ciekawe czy to da się poprawić.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No właśnie ciekawe ... napisalam juz do sygnity czekam na odpowiedźstav79 pisze:Do tej pory zawsze miękkie walidacje przechodziły i nikt o żadne korekty nie pytał. Ciekawe czy to da się poprawić.
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Ad 1. Należy wprowadzić chociaż jeden dokument związany z dochodem, np. oświadczenie o dochodzie opodatkowanym (urząd skarbowy) z kwotą zerową. Pewnie wyświetli się komunikat, że wprowadzono dokument z brakiem dochodu, ale należy go zignorować.xyz moni pisze: Ja miałam takie walidacje:
Ad 2. Np. dwoje dzieci w rodzinie, SW jest na oboje, te starsze jest pierwszym dzieckiem i np. kończy 18 r.ż. i drugie dziecko staje się a automatu pierwszym.
Ad. 3. Sprawdziłem decyzje. Wszystkie posiadały termin. Albo błąd programu, albo walidacji.
O ile punkt 1 jeszcze można zrozumieć, o tyle punkt drugi nie powinien być traktowany jako błąd (miękki czy twardy)- takie życie, ale co ci na górze mogą o tym wiedzieć- mają swój idealny świat.
Punkt trzeci miał być poprawiony (w nowej wersji programu, jeśli to był błąd programu, albo po poprawieniu walidacji.
Dlaczego ja nie dostałem takiego meila ?? -.-
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
Oprócz zbiory centralne - email w sprawie korekty - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Zapytanie z ROPS a wstrzymanie wypłaty
czy można wydać 2 decyzje zmieniające
KOLEJNA ZMIANA DECYZJI
Utrata, uzysk - bez świadectwa pracy ?
jak utracic i uzyskać dochód w roku bazowym?
SYGNITY JAK ZMIENIĆ DECYZJĘ Z PODSTAWOWEJ NA RZECZOWA
wniosek przesłany elektronicznie
Jak w SYGNITY zrobić decyzję o umorzeniu postępowania?
zaświadczenie o dochodzie
pismo do gops, podstawa prawna
Umowa zlecenie za jaki m-c uzysk
wnioski w związku ze zmiana świadczenia wychowawczego
Decyzja urlop wychowawczy
uzysk, jak to wkońcu jest?
dochód po urlopie wychowawczym
zmiana miejsca zamieszkania