Jak właściwie wypełnić zkdr-04 - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 sie 2018, 12:10

Kochani, jak wypełniacie załącznik ZKDR-04 (dot. wyświetlania kart w telefonach) czy w miejscu "wyświetlaj Kartę elektroniczną na urządzeniu mobilnym osoby, której oświadczenie dotyczy" Chodzi o małe dzieci, które nie ma własnego telefonu. Czy dla tego dziecka w wizualizacji kart też zaznaczacie jego, czy tylko rodziców? Rozmawiałam z osobą obsługującą KDR i ona zaznacza wizualizację dla wszystkich, bez względu na to czy ma własny telefon, czy nie. Twierdzi, że jak kiedyś będzie chciało to dziecko kartę w telefonie, to będzie problem. Ja niby nie zaznaczam dziecka, które nie ma telefonu. Jak Wy robicie?
aksmodar
Praktykant
Od: 09 lip 2018, 17:13
Zajmuję się: praca socjalna

Napisano: 29 sie 2018, 14:38

W przypadku małych dzieci proszę o podanie numeru telefonu rodziców. Przy zdaniu" Wyświetlaj Kartę elektroniczną na urządzeniu mobilnym osoby, której dotyczy oświadczenie" zostawiam puste okienko. Rodzicom przyznaje wizualizację Karty. Jeśli dziecko będzie posiadało swój numer telefonu będzie można zaktualizować dane. Przynajmniej tak mi się wydaje ale nie miałam jeszcze nigdy takiej sytuacji.
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 30 sie 2018, 7:48

dobrze radzisz ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR