zmiana nazwiska plus karta dla małżonka - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 wrz 2018, 8:00

Witam,
przyszła do mnie Pani, która wraz z 3 dzieci posiada Kartę Dużej Rodziny od 2016 roku. Poinformowała, że wyszła za mąż za ojca jednego z dzieci, zmieniła nazwisko oraz adres zamieszkania. Wnosi o nową kartę dla siebie. Podpowiedziałam, żeby przy okazji wnioskowała o kartę elektroniczną dla siebie i dzieci oraz kartę dla małżonka w 2 formach. W związku z tym mam pytanie: czy wprowadzam obecnego męża jako nowego członka rodziny czy może robię uzupełnienie rodziny (wcześniej nie uwzględniała go w rodzinie)? No i co z opłatą za kartę dla męża? A może bez?
domi26
Stażysta
Od: 02 sie 2018, 13:20
Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR

Napisano: 04 wrz 2018, 8:33

domi26 pisze:Witam,
przyszła do mnie Pani, która wraz z 3 dzieci posiada Kartę Dużej Rodziny od 2016 roku. Poinformowała, że wyszła za mąż za ojca jednego z dzieci, zmieniła nazwisko oraz adres zamieszkania. Wnosi o nową kartę dla siebie. Podpowiedziałam, żeby przy okazji wnioskowała o kartę elektroniczną dla siebie i dzieci oraz kartę dla małżonka w 2 formach. W związku z tym mam pytanie: czy wprowadzam obecnego męża jako nowego członka rodziny czy może robię uzupełnienie rodziny (wcześniej nie uwzględniała go w rodzinie)? No i co z opłatą za kartę dla męża? A może bez?
Wszystko dobrze, żadnych opłat w przypadku wyrabiania elektronicznych i zmiany danych nie pobierać, małżonka jako nowego członka, choć to jeden z jej byłych :lol: małżonek dostaje kartę bo jest małżonkiem i ma ją tak długo jak nim jest, z rozliczeniem to już inaczej wygląda :roll:

WNIOSEK O DOPISANIE NOWEGO CZŁONKA 1 x 2,74 zł
WNIOSEK ZMIANA DANYCH NA KARCIE 1x 2,74 zł
WYDANIE DODATKOWEJ FORMY KDR 3x1,37 zł (jeżeli dzieci zamawiają tylko elektroniczną), a jeśli mają również zmienione nazwisko i zamawiają tradycyjną i elektroniczną to te dzieciaki trzeba wliczać do WNIOSKÓW O ZMIANĘ DANYCH NA KARCIE 3x 2,74 zł
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 wrz 2018, 8:50

Dziękuję za szybką odpowiedź :)
domi26
Stażysta
Od: 02 sie 2018, 13:20
Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR

Napisano: 27 wrz 2018, 14:32

jak dodaję :małżonka" to robię jako uzupełnienie rodziny . a nie dodanie nowego członka rodziny. jak robicie??
Łucka
Praktykant
Od: 20 mar 2018, 11:11
Zajmuję się: kdr

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x