jak wykazac dochody?? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 26 paź 2015, 10:54

PCW o jakich inspiracjach i samodzielności mówisz - w przypadku wygaśnięcia decyzji ja nie widzę różnicy czy orzekam czy stwierdzam jedno i drugie ma takie samo znaczenie

ustawa o dodatkach jest jedna dla wszystkich a biorąc udział na forum potwierdzam że robimy to bardzo dobrze
zek1

Napisano: 26 paź 2015, 22:34

zek1 pisze:PCW o jakich inspiracjach i samodzielności mówisz
Wróć i przeczytaj ponownie. Chodzi o myślenie ;)
zek1 pisze: ja nie widzę różnicy czy orzekam czy stwierdzam jedno i drugie ma takie samo znaczenie
Nie uważam by były to tożsame pojęcia, może od teraz inni też pomyślą i zaczną widzieć różnice.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2015, 11:18

Synonimy do słowa orzekać:

anonsować, awizować, brzmieć, być języczkiem u wagi, charakteryzować, decydować, decydować się, donosić, dowodzić, ferować, informować, komunikować, konstatować, meldować, mówić, obwieszczać, oceniać, odnotowywać, ogłaszać wszem i wobec, opiewać, opiniować, osądzać, oświadczać, oświadczyć, oznajmiać, podawać do ogólnej wiadomości, podawać do publicznej wiadomości, podejmować decyzję, postanawiać, pośredniczyć w sporze, poświadczać, potwierdzać, powiadamiać, przechylać, przedsiębrać, przekazywać informację, przesądzać, przeważać, przeważać szalę, rozgrywać, rozporządzać, rozpoznawać sprawę, rozsądzać, rozstrzygać, rozwiązywać, sądzić, sędziować, skazywać, spostrzegać, stanowić, stwierdzać, stwierdzić, uchwalać, ustalać, ustanawiać, uzgadniać, uznawać coś za pewne, wydawać, wydawać decyzję, wydawać orzeczenie, wydawać sąd, wydawać werdykt, wydawać wyrok, wymawiać, wymieniać, wypowiadać się, wyrażać opinię, wyrażać przekonanie, wyrażać sąd, wyrokować, zapowiadać, zaświadczać, zauważać, zawiadamiać, zawierać, zwiastować,

prawda jest taka że zarówno użycie zwrotu orzekam czy stwierdzam myślę, że nie jest błędem
zek1

Napisano: 27 paź 2015, 11:39

zek1 i PCW lepiej idźcie sobie na piwo niż toczyć te akademickie boje na temat słówek..... po któreś kolejce jeżowy się zaczną plątać i dojdziecie do konsensusu :lol:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x