powierzchnia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 paź 2015, 11:08

prosze o pomoc, zmienił sie zarządca robili pomiary , na umowie mam inny metaz a na wniosku inny wpisują, który przyjmujemy?
ops1234

Napisano: 19 paź 2015, 12:20

metraż w umowie musi być taki sam jak we wniosku nie przyjmujemy wniosku jeżeli metraż nie jest zgodny z umową
na wniosku powierzchnię użytkową winien poprawić zarządca
zek1

Napisano: 19 paź 2015, 13:22

zek1 pisze: nie przyjmujemy wniosku jeżeli ...
Chyba nie pierwszy raz takie coś widzę. Mam pytanie: na jakiej podstawie prawnej urzędnik lub urząd może nie przyjąć wniosku? :?:
A co, gdy wniosek przyniesie np. listonosz? :?:
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2015, 15:00

PCW nie przesadzaj ja piszę o zwykłym przypadku klient przychodzi z dokumentami i jeżeli ma niewypełnione prawidłowo niestety musi to wyjaśnić ,
uważasz, że my to będziemy wyjaśniać i wzywać zarządcę a poprawił mylnie wypisany wniosek

a wnioski pocztą to mamy sporadycznie i wtedy faktycznie wszystko załatwiamy aby pomóc osobie
zek1

Napisano: 19 paź 2015, 15:20

problem w tym że to nie pomyłka, umowa najmu jest stara, a nowy zarządca który zrobił swoje pomiay i teraz taki metraz wpisuje, co mam robić?
ops1234

Napisano: 19 paź 2015, 15:22

to spisuje nową umowę albo robi aneks do starej
zek1

Napisano: 19 paź 2015, 21:21

Z tych dwóch to raczej aneks.
W ogóle zaś to moim zdaniem zarządca przekombinował, całkiem nieprofesjonalnie, wręcz po amatorsku :mrgreen:, związku z czym to on powinien się czerwienić i tłumaczyć, a nie wnioskodawca (albo ja źle rozumiem sprawę).

Problem w tym, że nasza ustawa nie daje dobrych podstaw do rozliczania zarządcy i tu zek1 ma rację. Na szczęście większość zarządców wydaje się normalnych i gdy wytknie się błąd, to zwykle sami lecą i naprawiają.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x