Jak wykazać wniosek w sprawozdaniu - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 31 mar 2015, 12:03

W sprawozdaniach wnioski wykazujecie zgodnie z datą złożenia czy wprowadzenia do systemu.
Chodzi mi o sytuację: wniosek złożony 27 lutego 2015 r. w do systemu wprowadzony 2 marca 2015 r.
W którym miesiącu powinnam go wykazać?
Danusia

Napisano: 31 mar 2015, 12:25

a jest jakieś sprawozdanie?
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2015, 12:31

Nie ma. Pytam na przyszłość ;-)
Danusia

Napisano: 01 kwie 2015, 10:49

Jak przyjdzie sprawozdanie do uzupełnienia, to na pewno z wyjaśnieniami, jak je uzupełnić ;)
Kinya

Napisano: 01 kwie 2015, 11:57

Jeśli sprawozdanie przyjdzie, to przyjmujesz datę wprowadzania do systemu.
miniatura

Napisano: 02 kwie 2015, 7:44

A co jeśli wniosek złożony został w grudniu gdzie liczony był po niższej stawce, a karty odebrane w styczniu? Jak policzyć ten wniosek? Za ile go policzyć?
Teraz druga sprawa...za obsługę wniosku jaką datę przyjąć? Datę już wydania, czy datę wprowadzenia>?
Kaska11

Napisano: 02 kwie 2015, 9:11

Ja robię tak, ze liczę moment wprowadzenia wniosku. Czyli jak wniosek był wprowadzony w grudniu to powinno się liczyć po niższej stawce.
Obsługa wniosku to dla mnie: sprawdzenie wniosku, niezbędnych dokumentów (ewentualnie sprawdzenie rodziny w systemie) i potem wprowadzenie go. Ja nigdy nie czekam z wprowadzeniem wniosku. Jak tylko ktoś złoży to staram się tego samego dnia wprowadzić. Więc uważam, że należy przyjąć datę wprowadzenia wniosku. Wtedy system RI KDR nam wszystko pokazuje i za nas liczy.
frogi

Napisano: 02 kwie 2015, 9:18

Dziękuję, a powiedz mi kiedy wpływają pieniądze za wprowadzenie danego wniosku lub kilku wniosków? Macie takie informacje? Jak informujecie i czy informujecie księgową, skarbnika o liczbie wprowadzonych wniosków?
Kaska11

Napisano: 02 kwie 2015, 9:27

u nas w woj. łódzkim już dostaliśmy dotacje. I teraz jest rozmowa jak to rozliczać.
Prawdopodobnie będzie to rozliczanie poprzez wydruk z systemu RI KDR. Wydrukuje sprawozdanie za dany czas i tam jest dokładnie napisane ile wniosków. I na tej podstawie zostanie wyliczona kwota do wypłaty.
frogi

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x