Jak zakończyć postępowanie

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
FA2016
Stażysta
Zajmuję się: FA/DM/DE
Kontakt:

Jak zakończyć postępowanie

Post autor: FA2016 »

Otrzymałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika- wysłane wezwanie wróciło podwójne awizo, tak samo zawiadomienie o wszczęciu postępowania i postanowienie- podwójne awizo. Jednak w międzyczasie zgłosił się do nas Pan, który obecnie zamieszkuje pod adresem, na który wysyłane były pisma i poinformował, że dłużnik od ponad roku nie zamieszkuje pod tym adresem, bo on tam teraz mieszka. Wniosek do komornika o ustalenie adresu wysłany, dzisiaj mijają dwa miesiące od wszczęcia postępowania. Dzwoniłam dzisiaj do komornika czy coś wiedzą na temat nowego adresu, to powiedział,że dłużnik przebywa z zakładzie karnym, ale oficjalne pismo mi przyślą dopiero jak dostaną pisemną odpowiedź z tego zakładu karnego. Co byście teraz zrobili? Jak zakończyć to postępowanie? Co z tym faktem że minęły te dwa miesiące od wszczęcia?
Wik7.
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: Jak zakończyć postępowanie

Post autor: Wik7. »

Piszesz do OWW, że korespondencja została awizowana i że pisalas pismo do komornika w sprawie ustalenia adresu ale do tej pory nie masz odp.
ODPOWIEDZ