Jak zrobić odmowę KDR w systemie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 02 lip 2024, 9:15

Cześć,
mam jeszcze pytanie do mojego postu - Wysyłanie pisma do osoby, która złożyła wniosek o KDR elektronicznie z 17 czerwca br.

Pani (matka 3 dzieci; w tym tylko jedno nieletnie, a dwoje dorosłych) ma już przyznaną KDR bo wcześniej (w pierwszym wniosku o KDR wnosiła dla siebie), ale postanowiła złożyć drugi wniosek i w nim wnosić o KDR dla tego jednego nieletniego dziecka. Próby tłumaczenia jej wymogów ustawowych jakie powinna spełniać aby dzieci miały karty nic nie dały i teraz wysyłam do Pani pisma i mam już odmowę dla tego dziecka ale system krzyczy mi błąd:

Nie można rozpatrzyć pozytywnie pozycji wniosku, gdyż: Dla osoby ......(nieletnie dziecko) o numerze PESEL ...... z nr dokumentu ...... nie będzie można przyznać karty ponieważ zaznaczone zostało pole: wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek

Wniosek jest elektroniczny i u matki i dwójki dorosłych zaznaczam wynik rozpatrzenia - " nie rozpatrzono", a przy tym nieletnim dziecku jest zaznaczone "wnoszę o przyznanie KDR" i u niego chcę dać "ODMOWA" ale pojawia mi się ten ww. błąd

Robię to pierwszy raz i nie wiem co dalej, czy mam poprawić u tego nieletniego dziecka na "nie wnoszę" bo system nie przejdzie mi dalej i stoję w miejscu ?
Pomóżcie, ewentualnie chętnie porozmawiam telefonicznie (podam swój nr telefonu) jeśli ktoś zechce porozmawiać.
kasiao
Stażysta
Od: 02 kwie 2019, 13:02
Zajmuję się: Profilaktyka, analizy

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x