Wycofanie wniosku o KDR i co dalej ? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 lip 2024, 15:02

Cześć,
mam taką sytuację, matka złożyła wniosek elektronicznie o przyznanie nowej KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej posiadaczem (dziecko 14 lat) tylko w wersji elektronicznej – nie chce tradycyjnej.

Po sprawdzeniu w systemie okazała się, że dziecko ma wydaną w 2014 r. KDR elektroniczną i tradycyjną. Po rozmowie telefonicznej z matką okazało się, że ona nie widzi karty dziecka w mObywatel jak reszty dzieci, a tradycyjną gdzieś zagubiła. Nie mam sensu wnosić o duplitak KDR bo nie chce karty tradycyjne dla dziecka, a elektroniczną to dziecko posiada.

Przyszła do mnie i zrobiłam jej wizualizację karty dziecka w systemie (już ja widzi). Złożyła rezygnację ze złożonego wniosku o KDR i tu pytanie co robić żeby było dobrze i jak Wy robicie: czy powinnam wydać decyzję czy w systemie zakończyć sprawę „bez rozpatrzenia”

Pozdrawiam Kaśka
kasiao
Stażysta
Od: 02 kwie 2019, 13:02
Zajmuję się: Profilaktyka, analizy

Napisano: 12 lip 2024, 10:19

Nikt, nic ?
Pewnie ktoś miał taki przypadek.
kasiao
Stażysta
Od: 02 kwie 2019, 13:02
Zajmuję się: Profilaktyka, analizy

Napisano: 17 lip 2024, 8:14

Ja raczej wydałabym decyzję o umorzeniu postępowania.
Jest wniosek, powinna być jakaś odpowiedź (KDR lub decyzja). Pisemną rezygnacje i jej treść potraktowałbym jako przesłankę do bezzasadności dalszego postępowania.
opeeska
Praktykant
Od: 05 kwie 2017, 10:26
Zajmuję się: DM, DE, Styp, PS, KDR

Napisano: 08 sie 2024, 13:57

Czy ktoś mógłby udostępnić wzór decyzji umarzającej postępowanie? czy za wydanie takiej decyzji pobiera sie opłatę skarbową?
Monica
Stażysta
Od: 20 cze 2014, 16:53
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x