jaka decyzja, komu decyzja o przyznanie dodatku mieszkaniowe - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 02 paź 2018, 14:41

Proszę Was o pomoc w rozpatrzeniu wniosku. Przyjęłam wniosek o dodatek mieszkaniowy który potwierdził Zarządca budynku. Zarządcą budynku jest osoba prywatna, która posiada upoważnienie notarialne od Właściciela budynku do reprezentowania go w wszelkich sprawach (ponieważ właściciel budynku mieszka na stałe za granicą). Sprawa się komplikuje, gdy Pani złożyła wniosek o DM i do wniosku dołączyła oświadczenie, żeby przekazywać dodatek mieszkaniowy wraz z ryczałtem na zakup opału na konto właściciela budynku.
Problem mam z wydaniem decyzji i dostarczeniem do Właściciela czy Zarządzającego budynkiem. Jeśli idąc myśleniem że decyzja będzie wysłana do Zarządzającego budynkiem to nie dowiem się nigdy czy klient ma zaległości w dopłacie do czynszu ponieważ właściciel budynku pobiera opłaty a nie Zarządca. A znowu wniosek został potwierdzony przez Zarządcę a nie Właściciela? Co robić ??? poradźcie proszę .
asiaka1
Praktykant
Od: 30 sie 2018, 11:53
Zajmuję się: DM

Napisano: 02 paź 2018, 15:22

Nie ma co się tymi potencjalnymi zaległościami przejmować. Poinformuj, w miarę możności, właściciela i zarządcę o konieczności informowania Twojego urzędu o wystąpieniu zaległości i na tym, myślę, zakończy się ta historia, bo nie wydaje mi się, żeby Ciebie ktokolwiek później informował o występowaniu zaległości.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x