Przy wezwaniu do dostarczenia ew. zaświadczenia o nauce ucznia w szkole z par. 3 ust. 6 rozporządzenia dodałabym jeszcze art. 79a KPA (o przesłankach spełnionych, niespełnionych, w tym przypadku nieuczęszczanie dziecka do żadnej ze szkół wymienionych w par. 3 ust. 6 rozporz.)Gosia1981 pisze: ↑06 kwie 2021, 10:57Zawiadomiłam stronę o wszczęciu postępowania z urzędu art. 61 kpa oraz par. § 3 pkt 6 Rozporządzenia Rady Ministrów Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 30.05.2018 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu „Dobry start" (Dz. U. z 2018 r., poz. 1061, z późn. zm.), zwanego dalej rozporządzeniem., plus wezwanie do przedłożenia zaświadczenia ze szkoły, czy dziecko posiada status ucznia od września 2020 r.
O co chodzi z tym raportem usług?po co to pobierałeś?amigooo pisze: ↑25 mar 2021, 10:06Dzień dobry, pobrałem raport usług grupowych i teraz zastanawiam się jaką podstawę prawną użyć do wezwania art 26 naszego rozporządzenia nie koniecznie bo jego stosujemy jak wniosek jeszcze nie rozpatrzony, a w tym przypadku wniosek rozpatrzony i świadczenie zostało wypłacone. Proszę was o radę. Może coś z KPA?
sylwiasz pisze: ↑09 kwie 2021, 12:54O co chodzi z tym raportem usług?po co to pobierałeś?amigooo pisze: ↑25 mar 2021, 10:06Dzień dobry, pobrałem raport usług grupowych i teraz zastanawiam się jaką podstawę prawną użyć do wezwania art 26 naszego rozporządzenia nie koniecznie bo jego stosujemy jak wniosek jeszcze nie rozpatrzony, a w tym przypadku wniosek rozpatrzony i świadczenie zostało wypłacone. Proszę was o radę. Może coś z KPA?
Ja zrobiłam tak: obdzwoniłam osoby, czy dzieciaki się uczą. Jedna się uczy, duga nie (2 różne wnioski).referent12 pisze: ↑13 kwie 2021, 8:17czyli najpierw nalezy zrobic wszczecie postepowania a potem dopiero wezwanie do dostareczenia zaswiadczenia? Czy w inny sposob mozna to zrobic np . poprzez kontakt telefoniczy ze szkoła i zrobienie sobie adnotacji z tej rozmowy?:)