jaki artykuł ?????? RRS w sierpniu - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 11 sie 2015, 12:28

To że dziecko rozpocznie naukę w roku szkolnym 2015/16 to na dzien dzisiejszy zdarzenie przyszłe i niepewne. Brutalny może przykład ale to dziecko może września nie dożyć a wtedy z dodatku nici.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 sie 2015, 12:35

Tom. pisze:To że dziecko rozpocznie naukę w roku szkolnym 2015/16 to na dzien dzisiejszy zdarzenie przyszłe i niepewne. Brutalny może przykład ale to dziecko może września nie dożyć a wtedy z dodatku nici.
mam tak kobieice napisac , ze byc moze Pani dziecko niedozyje wrzesnia wiec nie mozemy pani wczesniej wyplacic dodatku??
debora11

Napisano: 11 sie 2015, 12:43

masz napisac ze swiadczenie wyplaca sie we wzresniu bo wyplaca sie je w zwiazku z rozpoczeciem roku szkolego a to zdarzenie ma miejsce we wrzesniu i tylko we wrzesniu bedzie wiadomo,ze dziecko ten rok szkolny rozpoczelo..i to wszystko wynika z art. 14, ktory mozesz rowniez zacytowac
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2015, 12:45

Nie, masz jej wytłumaczyć, że dopóki się coś nie zadzieje, to nie można z tego tytułu wypłacić świadczeń. Chyba wyraźnie napisałem, że to tylko brutalny przykład na przedstawienie czym jest zdarzenie przyszłe i niepewne.
Napisz jej, że świadczenie z tyt. RRS może zostać zrealizowane wyłącznie po wystąpieniu zdarzenia z nim związanego a więc rozpoczęcia nauki w szkole w roku szkolnym 2015/2016 a to nastąpi dopiero najwcześniej 1 września. I zapraszasz ją po 1 września. I zacytuj art. 14, żeby miała przed oczami, że dodatek przysługuje z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego.
Wszystko.
EDIT. kb mnie ubiegła :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x