jeden adres, dwa piece dwa rodzaje paliwa stałego
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śR
- Kontakt:
jeden adres, dwa piece dwa rodzaje paliwa stałego
jeśli w domu są dwa gospodarstwa domowe, jedno używa w swoim piecu węgla jako główne paliwo a drugie używa drewna to czy obydwa mogą dostać dodatki? jedni na DW drudzy na drewno? Jeśli nie to z czego to wynika?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PomocSpołeczna
- Kontakt:
Re: jeden adres, dwa piece dwa rodzaje paliwa stałego
Skoro już na adres jest przyznany dodatek węglowy to myślę że nie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/DO/DM/FA
- Kontakt:
Moim zdaniem mogą, ja to tak rozkminiam:
1. Jeśli na 1 adres został przyznany DW, to na ten sam adres nie przysługuje kolejny DW - to oczywiste.
2. Jeśli na jedno gospodarstwo został przyznany DW, to na to samo GOSPODARSTWO nie można przyznać drewna. Ale nie jest napisane w ustawie - że na ADRES nie możemy przyznać, tylko na gospodarstwo. Czyli jeśli pod jednym adresem są 2 gospodarstwa i jedni ubiegają się o węgiel, a drudzy drewno - to przysługuje i jednym i drugim.
1. Jeśli na 1 adres został przyznany DW, to na ten sam adres nie przysługuje kolejny DW - to oczywiste.
2. Jeśli na jedno gospodarstwo został przyznany DW, to na to samo GOSPODARSTWO nie można przyznać drewna. Ale nie jest napisane w ustawie - że na ADRES nie możemy przyznać, tylko na gospodarstwo. Czyli jeśli pod jednym adresem są 2 gospodarstwa i jedni ubiegają się o węgiel, a drudzy drewno - to przysługuje i jednym i drugim.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
też tak uważamRobyn pisze: 22 wrz 2022, 13:03 Moim zdaniem mogą, ja to tak rozkminiam:
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
ja też, ja też 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA ŚR DO
- Kontakt:
A co jezeli dwa gospodarstwa złozyły wniosek na wegiel i ten drugi pozostawilismy bez rozpatrzenia. Nadal wtedy mogą składać na drewno mimo, że wcześniej złożyli na węgiel i mieli wniosek bez rozpatrzenia?
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
składać mogą ale warto by ich było dopytać od kiedy i dlaczego zmienili paliwo 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA ŚR DO
- Kontakt:
Wszystko się zgadza, ale we wniosku o inne źródło ciepła jest napisane "oświadczam, że nie złożyłem wniosku o dodatek węglowy"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PomocSpołeczna
- Kontakt:
Czyli każde gospodarstwo z danego adresu może złożyćna coś innego, to po co ta zmiana by była?
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
po pierwsze oświadczenie nic nie daje jak złoży inny członek gospodarstwagops1199 pisze: 22 wrz 2022, 13:28 Wszystko się zgadza, ale we wniosku o inne źródło ciepła jest napisane "oświadczam, że nie złożyłem wniosku o dodatek węglowy"
po drugie tu bardziej chodzi o procedowany wniosek a nie już zakończony
po trzecie najważniejsze, wg ustawy jedyną negatywną przesłanką jest pobrany dodatek węglowy dla tożsamego gospodarstwa domowego
Oprócz jeden adres, dwa piece dwa rodzaje paliwa stałego - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
pouczenie
Jest kasa na DW- ale czekam na sesję rady.
sygnity email
dwa domy jeden adres
Kocioł na paliwo stałe - nieużywane
podstawa prawna węglowego
podmiot wrażliwy
dodatki dla odbiorców wrażliwych
Zmiany w ustawie dotyczące podisu wniosku elektronicznego
D.O. - a lokal z zasobów gminy
Frywolne CEEB
decyzja odmowna DW dla osób zmieniających deklaracje po 11 sierpnia
autonumeracja informacji DW
Środki na wypłaty