Jestem OWD dla dłużnika, który ma dwie wierzycielki. Do tej pory przeprowadziłam dwa osobne postępowania. Teraz dostałam wniosek o podjęcie działań w sprawie trzeciej wierzycielki i tak sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam do tej pory tzn. wydałam mu np. dwie decyzje o uznaniu za uchylającego się ... jak myślicie czy dla każdej wierzycielki powinno być osobne postępowanie (już się zamotałam) ?
kwestia dyskusyjna, ale są przypadki że wnioski o podjecie działań przychodzą w rożnym czasie. I co napiszesz drugiej czy trzeciej gminie że nie podejmiesz działań ponieważ decyzja jest w mocy wydana x czasu wcześniej ?
a co z prokuratura do innej gminy ?
Jeżeli przyjdą dwa wnioski z dwóch różnych gmin w tym samym czasie to można prowadzić jedno postępowanie: wezwanie , wszczęcie, decyzja,
2x prokuratura , wniosek o zatrzymanie PJ.
Ale co napiszesz tej trzeciej gminie ? i czy złożysz chociaż do prokuratury wniosek o ściganie ?
u mnie wnioski o podjęcie działań z różnych ośrodków przychodzą w różnym czasie ... zastanawiam się nad tym, co pisze eMGie, i raczej poprowadzę trzecie postępowanie i wydam trzecią decyzję (jeśli to będzie źle to trudno), w decyzji dopiszę, iż jest to postępowanie dotyczące konkretnego wierzyciela; następnie wyślę do prokuratury i starosty