jeden wniosek - dwa cele
jeden wniosek - dwa cele
osoba złożyła wniosek \"o przyznanie zasiłku przeznaczonego na opał i żywność \"
czy możemy przyznać jedną decyzją zasiłek celowy np 400 zł, z przeznaczeniem: na zakup opału: 300 zł, na zakup żywności 100 zł ?
dotychczas w takich przypadkach wydawaliśmy dwie decyzje
czy możemy przyznać jedną decyzją zasiłek celowy np 400 zł, z przeznaczeniem: na zakup opału: 300 zł, na zakup żywności 100 zł ?
dotychczas w takich przypadkach wydawaliśmy dwie decyzje
Re: jeden wniosek - dwa cele
My robimy jeden wywiad jedno podanie na te dwa cele, ale dwie decyzje.
Jedną decyzją to można przyznać celowy na odzież i obuwie, na leki i leczenie... Ale jeśli klient wskazał opał i żywność, to dwie decyzje, bo: opał - z zadań własnych, a żywność - można dać z programu rządowego. Takie jest moje zdanie.
u nas jedna decyzja, 2 świadczenia. W pomoście robi się fajnie przez dodaj świadczenie
my tez robimy jedną decyzję wpisujemy np. dofinansowanie do zakupu opału i żywności w wys. .... mieliśmy kontrole i było ok. Zasada: jeden wniosek jedna decyzja
Franciszku, takie święte imię nosisz, a taki jesteś niegrzeczny. Nie pogięło mnie. Mamy mało na celówki, więc na żywność dajemy z Programu, ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, że - jeśli gmina bogata - to można dać na żywność z własnych.
\"Tak krawiec kraje...\"
\"Tak krawiec kraje...\"
Jaki program rządowy , ja znam tylko uchwalę i to nie Gminna bo takowej nie mamy? _
Oprócz jeden wniosek - dwa cele - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
postanowienie
Ocena zasobów
ŚWIADCZENIA PIELĘGNACYJNE
przedłuzenie terminu
Dochód
WAZNE PYTANIE
wypłacenie zasiłku osobie uposledzonej
Zasiłek okresowy - wypłata z podziałem
http://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=show&id=207107027&category=45 - POMOCY!!!
roczne sprawozdanie o udzielonyxh zamówieniach
Jak ustalić dochód?
obliczenie dochodu
całodziennie wyżywienie
projekt
zmiany w projekcie
dożywianie 2014 - wszystko jasne!