tak, będę mieć upoważnienie. Tylko mnie zastanawia, czy jedna osoba może przyjmować, rozpatrywać, przyznawać i wypłacać, bez "kontroli i nadzoru". Kiedyś jak mielismy kontrolę z UW to mówili że nie można, ale oni wiadomo też mają swoje wymysły. Chodzi mi czy przepisy tego nie zabraniają???
Na to pytanie Ci już nie odpowiem bo to zależy od wewnętrznych ustaleń u was w OPS. Ja np. tez mam upoważnienie do podpisywania decyzji ale tylko w razie nieobecności mojego dyrektora. Jeżeli jest dyrektor to on to podpisuje i to wynika z mojego upoważnienia.
W jednym z UW się stukało wszystko z UP i robiło od deski do deski. Nadzór był w zakresie obowiązków, ale upoważnienia mają wytypowani pracownicy z jakimś tam stażem, co by głupot nie puścili xD. Jedyna kwestia to taka, że UW fizycznie nie wypłaca, no ale przecież gmina i tak nie ma uprawnień do kontroli / weryfikacji, co tam zostało nastukane. Ogólnie każdy sobie marchewkę skrobie - szanse, że oni w ogóle rozumieli po co przyszli (Ci z UW) oceniam na 15%. Także nie traktujcie ich jako prawdy objawionej.