jednak nie rops od 04.2016 proszę o pomoc - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 04 kwie 2017, 8:50

Pani złożyła wniosek w maju 2016 jeszcze nie wydałam decyzji jak oświadczono że starszy pełnoletni syn który wpisany został w skład rodziny wyjechał do Belgii. Wniosek z dokumentami przesłałam do Ropsu. w marcu odesłali dokumenty z postanowieniem, że koordynacji nie ma i mam wydać decyzję od 04.2016. Rodzina dobrze zna przepisy i robi wszystko żeby dopasować się do sytuacji ( składali wniosek na 1 dziecko czyli z dochodem bez starszego syna nie łapią się dochodowo). Starszy od maja został zatrudniony u matki - dochód za II miesiąc 0 bo był na urlopie bezpłatnym. w czerwcu wyjechał za granicę przebywał tam do sierpnia PYTANIE czy uzysk za lipiec sierpień a od września znów się należy bo już był w Polsce i dochodowo się łapią ??? I kolejne pytanie starszy był na stażu w OHP mam zaświadczenie że staż finansowany ze Sr. unijnych i dostał 997,40. czy wliczam?????? Pomóżcie ostatni z przeleżanych wniosków i już siwieję :evil:
kaszana
Praktykant
Od: 04 kwie 2017, 7:46
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze

Napisano: 04 kwie 2017, 9:21

1. ja bym doliczyła dochód z lipca, na sierpień przekroczenie i od września utrata, tylko, trzeba zrobić przeliczenie po kursie wg NBP
2. jeśli wystawili zaświadczenie, że 997,40 zł jest nieopodatkowane tzn. netto=brutto to nie wliczamy do dochodu.
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
paulina124
Referent
Od: 05 kwie 2016, 18:53
Zajmuję się: ŚW/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x