przekroczenie dochodu -proszę o pomoc - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 kwie 2017, 9:48

Mam Panią która pobiera 500+ od 1.04.2016r na dziecko decyzja wydana ok.Skład rodziny -2 osoby(ona i dziecko). W trakcie rodzi drugie dziecko składa wniosek na drugie, tu skład rodziny już 4 osoby wydaje decyzję ok. Sprawdziłam czy z dochodami się łapią na pierwsze jest ok. Teraz doliczam jej rodzicielski i przekracza. Jak to zrobić w Sygnity bo w pierwotnym wniosku nic nie ruszałam a drugi zrobiłam na drugie dziecko. Mam problem jak uchylić? Czy dobrze myślę że powinnam w tym pierwszym wniosku dodać tego pana i dziecko poprzez wniosek o zmianę , dodać dochody i wtedy uchylić?
magda33
Referent
Od: 12 lip 2016, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 04 kwie 2017, 9:51

magda33 pisze:Mam Panią która pobiera 500+ od 1.04.2016r na dziecko decyzja wydana ok.Skład rodziny -2 osoby(ona i dziecko). W trakcie rodzi drugie dziecko składa wniosek na drugie, tu skład rodziny już 4 osoby wydaje decyzję ok. Sprawdziłam czy z dochodami się łapią na pierwsze jest ok. Teraz doliczam jej rodzicielski i przekracza. Jak to zrobić w Sygnity bo w pierwotnym wniosku nic nie ruszałam a drugi zrobiłam na drugie dziecko. Mam problem jak uchylić? Czy dobrze myślę że powinnam w tym pierwszym wniosku dodać tego pana i dziecko poprzez wniosek o zmianę , dodać dochody i wtedy uchylić?
dokładnie, musisz dodać osoby i dochod do pierwsze wniosku
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Napisano: 04 kwie 2017, 10:14

I wtedy uchylę tę pierwszą decyzję na to pierwsze dziecko a z drugą nie muszę nic robić tak? i jeszcze drugie pytanie tam jak będę robiła o tą zmianę dodam tego ojca i to dziecko nowe, to muszę tam zmienić że to członek rodziny to drugie tak?
magda33
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 04 kwie 2017, 10:20

bo chodzi mi o to żeby uchylić na to pierwsze dziecko i żeby mi znowu nie przyznało na to drugie bo na nie już mam wydaną decyzję.
magda33
Referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x