JEDNOLITY PLIK KONTROLNY - Księgowość

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 01 wrz 2016, 12:12

...jak PIS odzyska MF to wszystko jest możliwe...
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2016, 12:24

HMMM.. TO CZEMU JUŻ NIEKTÓRE GMINY SIĘ ZCENTALIZOWAŁY!!!!! DOPIERO TERAZ ZACZYNAM SIĘ TO WGRYZAĆ!!! CIĘŻKIE SPRAWY I W OGÓLE PO CO TO NAM OPSOM!!!!
wiśnuia

Napisano: 14 wrz 2016, 12:37

ustawa weszła w zycie. Dz. U. poz. 1454
mkk

Napisano: 14 wrz 2016, 23:07

No to jestesmy w Vat
ty tak na serio?

Napisano: 14 wrz 2016, 23:23

czyli co się dla nas zmieni bo nie wiem??? po przeliczeniu prewspółczynnika i tak wyjdzie poniżej 2%! WIEC VAT NAS OMINIE najgorzej bedzie z wystawianiem na początku faktur chyba bo to wszystko na gmine a my płatnikiem to tu bedą kontrachęci sie mylić na początku!! no i kasy fiskalne jak zrobimy wpłaty na konta a nie do kasy to też bedzie oki! czy dobrze myślę??? czy jakies większe znaczenie to dla małych opsów bedzie miało???
wiśnuia

Napisano: 15 wrz 2016, 8:17

...a zmieni się wszystko co związane jest z księgowością, gdyż trzeba będzie księgować jak podatnika VAt. Sprzedaży nie macie...choć teraz będziecie mieli bo cokolwiek sprzedacie, niezależnie od limitu obrotów to teraz i tak bezie to podlegało pod VAT. Zakup trzeba będzie księgować jak u podatnika....a co najgorsze wpadniecie w w odwrotne obciążenie przy zakupie laptopów, komórek itp oraz wpadniecie w VAT RR.

I ten VAT RR was zdołuje bo nie będzie można płodów rolnych, artykułów spożywczych na bazarku od rolnika bez wystawienia fakrury RR sobie kupić. DPS-y macie przerąbane...jeśli idzie o zakupy płodów rolnych.

A co najgorsze VAT w projektach unijnych nie będzie już kwalifikowany....

TW
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2016, 8:52

wiśnuia pisze:czyli co się dla nas zmieni bo nie wiem??? po przeliczeniu prewspółczynnika i tak wyjdzie poniżej 2%! WIEC VAT NAS OMINIE najgorzej bedzie z wystawianiem na początku faktur chyba bo to wszystko na gmine a my płatnikiem to tu bedą kontrachęci sie mylić na początku!! no i kasy fiskalne jak zrobimy wpłaty na konta a nie do kasy to też bedzie oki! czy dobrze myślę??? czy jakies większe znaczenie to dla małych opsów bedzie miało???

hahha, Vat Was ominie,bo macie prwewspólczynnik ponizej 2% hahahaha. ale bzudra. prewspołczynnik zwiazny jest z podatkiem naliczonym, a gdzie podatek należny??
maksik

Napisano: 15 wrz 2016, 10:29

UPS!!! CZYLI TRZEBA SIĘ WZIĄĆ ZA WNIKLIWA ANALIZĘ NOWOŚCI I HMM A SYSTEMY KSIĘGOWE BĘDĄ DO WYMIANY LUB AKTUALIZACJI???!!!
wiśnuia

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x