Jeszcz raz dozywianie - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 14 kwie 2009, 22:20

Napiszę jeszcze raz o co mi chodzi bo wczesniejszy wpis jest z dziwnymi błędami.Robię sprawozdanie z dozywiania 1,2b w pomoście, zawiera ono dane z decyzji,mam taki napis na nim.Wobec tego pytanie w którym momencie robić realizację , gdzie ja wpisać i jak to wszystko rozliczyć. Koleżanka twierdzi,że trzeba woisać ręcznie dane i wyjdzie. I nastepne pytanie po co ministerstwu sprawozdanie z decyzji a jest ono wymagane po I kwartale to 1,2b, czy jest inaczej z ty sprawozdaniem.Pozdrowienia
~Weronika

Napisano: 15 kwie 2009, 12:33

Sprawozdanie DOŻYWIANIE jest w ten sposób zdefiniowane przez Ministerstwo, że jak są rozliczone faktury to są z nich brane liczby i kwoty posiłków, a jak nie ma to z planów czyli z decyzji. Wszystkie pozostałe sprawozdania które wysyła się do Ministerstwa są liczone tylko z planów czyli z decyzji. Tak sobie życzy Ministerstwo, dlatego tak należy wykazywać a na pewno nie zmieniać ręcznie na kwoty z wykonania.
~SYGNITY

Napisano: 15 kwie 2009, 19:10

No dobrze ale mi powiedzieli że ma się zgadzać z ręcznym sprawozdaniem a nijak sie nie zgadza. To chyba muszę cos zmienić bo cos się zgadzać musi!!!! Tylko gdzie mam to zmienić.Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~Weronika

Napisano: 16 kwie 2009, 11:41

No i dobrze powiedzieli bo ręczne sprawozdanie też ma być w ten sposób liczone, czyli jak są rozliczone faktury to z faktur a jak nie to z decyzji.
~SYGNITY

Napisano: 16 kwie 2009, 12:01

... jeśli sprawozdanie ręczne było zrobione zgodnie z tymi wytycznymi Ministerstwa, a w Pomoście było wszystkie decyzje ui wszystkie faktury były wprowadzane na bieżąco to powinno być to samo. Jeśli potrzebna jest pomoc w kwestii jak coś wprowadzić do Pomostu to polecam nasz serwis lub nasze forum na stronie www.public.sygnity.pl/forum , chętnie pomożemy
~SYGNITY

Napisano: 16 kwie 2009, 16:17

...a jak można usunąć te kwoty które liczy a nie można ich zrealizować, ponieważ dziecko dwa miesiące chorowało i nie korzystało a system wlicza z decyzji, jak wybrnąć z tego problemu..
~prac

Napisano: 16 kwie 2009, 16:34

jest to możliwe, chociaż wg Ministerstwa nie jest to prawidłowe - wprost napisali że w takim przypadku ma być liczone z planu.
Jak to zrobić w Pomoście? - zapraszam na nasze w/w forum
~SYGNITY

Napisano: 16 kwie 2009, 22:01

Dzieki Sygnity za informacje, ale co zrobiłam to zrobiłam....
Kierownik kazał powtarzam k a z ał\\ ł nanieśc wszystkie zmiany czyli realizacje w sprawozdaniu 1,2b (choć nie powinno być w nim żadnych zmian) na nic moje tłumaczenia,że jest to niewłaściwe, kierownik powiedział ,że wie lepiej, sprawozdnaie się wgrało i poszlo, ale pozostał mi niesmak.Tłumaczyłam,pokazywałam Pana odpowiedź ale jak grochem o ścianę...może po prostu przeszkolić kierowników niektórych w sprawie sprawozdań albo dać jekieś szersze wyjasnienie, bo jak tak dalek pójdzie to te sprawozdania będą funta kłaków warte... w naszym ośrodku na pewno. dziękuję Panu za odpowiedź, z forum skorzystałabym na pewno, ale po co skoro kierownik wie lepiej i wszystkie moje informacje to d.... potłuc (przepraszam za slowa ale nie ma innych na niedouczonych kierowników) Pozdrawiam!
~Weronika

Napisano: 17 kwie 2009, 14:33

najlepiej żeby ta sama osoba robiła i sprawozdanie ręczne i w systemie informatycznym (wtedy będzie się zgadzać)
~:)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem