Płatnik i zmiana wysokości składki na ubezpieczenie wypadkowe - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 kwie 2009, 13:51

Pomocy

Jak zmienić wysokość stawki na ubezpiecz. wypadkowe?

Wchodzę w menu Płatnik>Pokaż>Zakładka inne dane i tam mam stopę na ubezpieczenie wypadkowe, ale nie mogę jej zmienić! Przy danych mam napis: [tylko do odczytu] ale jestem na administratorze.

POMOCY!
~Yan

Napisano: 28 kwie 2009, 16:38

Tekst z pomocy PŁATNIKA:
Aby wprowadzić stopę procentową składek na ubezpieczenie wypadkowe do kartoteki płatnika:
Z menu Płatnik wybierz polecenie Otwórz.
Jeśli w rejestrze dokumentów znajdują się już dokumenty dla danego płatnika, na ekranie pojawi się komunikat z pytaniem o zamiar otwarcia kartoteki płatnika - kliknij przycisk Tak, aby kontynuować.
Na ekranie pojawi się okno Kartoteka płatnika, przejdź na zakładkę Inne dane i kliknij przycisk Dodaj w bloku Stopa procentowa składki na ubezpieczenie wypadkowe.
W oknie, które pojawi się na ekranie, wybierz rok składkowy, w którym ma obowiązywać dana stopa procentowa, oraz wpisz jej wartość, a następnie kliknij przycisk OK.
Kliknij przycisk Zapisz i zamknij, aby zamknąć okno Kartoteka płatnika.
~Maria

Napisano: 05 maja 2009, 21:34

wystarczy w ZUS DRA za miesiąc w którym chce się zmienić procent składki w prawym dolnym rogu wpisać nowy procent i program wyliczy po nowemu ,
~ola

Napisano: 06 paź 2010, 11:14

Ratunku, jak zmienić nazwę płatnika ze starej na nową zachowując ciągłośc historii? MOże ktoś wie?
~komengo

Napisano: 14 maja 2012, 3:07

\"Z menu Płatnik wybierz polecenie Otwórz.\"
Czytałam to.
Ale nie mam takiego polecenia.
Aktywne są
Przywróć
Minimalizuj
Zamknij

\"wystarczy w ZUS DRA za miesiąc w którym chce się zmienić procent składki w prawym dolnym rogu wpisać nowy procent i program wyliczy po nowemu\"
Nie da rady. Zeruje mi.
~AnnaE

Napisano: 31 maja 2012, 22:52

Zrobiłam tak, w DRA pokazuje sie prawidłowa stawka %, ale liczy dalej w/g starej stawki... W zakładce \"administracja-ustawienia programu\" nadal jest stara stawka, nic nie można z nią zrobić.
~Ewa

Napisano: 26 cze 2012, 14:11

Najpierw należy w zakładce Płatnik - otwórz - otworzyć w trybie edycji, zmienić składkę. - zamknąć.
Potem w deklaracji DRA również zmienić w prawym dolnym rogu wysokość stawki.
Pozdrawiam
~Asia

Napisano: 28 cze 2012, 15:14

Jeśli prawidłowo wprowadzi się nową składkę w zakładce Płatnik to wówczas w deklaracji DRA wystarczy wcisnąć przycisk \"wstaw\", żeby wprowadzić tą nową stawkę do formularza. Przy korektach zaś deklaracji za 04 i 05 warto najpierw skorygować wstępnie DRA (wstawiając nową stawkę), a dopiero potem RZA, RCA, .... i ponownie - ostatecznie DRA.
~Prot

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x