jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
nowaFA
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: jeszcze raz uzysk utrata i od kiedy wypłacić

Post autor: nowaFA »

Tom. pisze:no gdyby nie dodali "okresu weryfikowanego" tak jak było jeszcze niedawno w ZR to byłoby od kwietnia ;)
teraz wyjatkowo ustawa mi nakazuje weryfikować uprawnienia do świadczenia od kwietnia, nie od miesiaca złozenia wniosku, w kwietniu dochód był, w maju pod koniec już nie było
ja już tego nie kapuje. Ja robię utraty i uzyski nawet w ciągu trwania okresu zasiłkowego. Przykładowo ktoś w trakcie okresu zasiłkowego uzyskał nowe zatrudnienie to biorę dochód za drugi m-c. Jak skończył to znowu robię przeliczenie w programie, jak zaczął znowu nową prace i zgłosił to znowu przeliczam, czyli utracam poprzedni i uzyskuje nowe zatrudnienie. Ale czy to jest prawidłowo? :?: :?
JA.

Post autor: JA. »

Od czerwca ponieważ w maju była utrata. Zgodnie z art, 18 ust.5
tomokl

Post autor: tomokl »

W maju nie nastąpiła utrata dochodu nastąpiło nieuezglednnianie dochodu uzyskanego. Od maja.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Tom pisze:art. 18 nie ma zastosowania bo to nie jest utrata dochodu, art. 18 odnosi się do dochodów które były przez cały 2014 rok, czyli nabytych najpóźniej 31 grudnia.
do dochodów nabytych od 1 stycznia 2014 zastosowanie mają tylko art. 7 ust. 2 i 3. A zgodnie z nimi, jak dochodu uzyskanego w okresie od 1 stycznia roku bazowego już nie ma to się go nie uwzględnia, wniosek złożyła w maju, w dniu składania wniosku dochodu nie było, więc już w maju nie jest uwzgledniany
Walka z wiatrakami since 1998.
ODPOWIEDZ