jeżeli DE przynamy na 5 os, a zmieni sie liość os. powydaniu decyzji?? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 27 sty 2014, 11:17

jeżeli DE przyznamy na 5 os, a zmieni się ilość osób po wydaniu decyzji na 4 ?? co robimy ??? zostawiamy... jak będzie procedura
???
~kr

Napisano: 27 sty 2014, 11:39

Właściwie powinno się w tej sytuacji zmieniać decyzję. :) Powiem jednak szczerze że nie chcę o tym myśleć.
~Krwawa

Napisano: 27 sty 2014, 14:00

tu może byc masakra jakaś.... bo juz widzę jak dobrowolnie ktoś nas informuje ze liczba os mu sie zmieniła w gospodarstwie.... wnioskodawca mus jakoś wnioskować o zmianę decyzji... nie wiem jak to bedzie/;/;/;
~kr

Napisano: 27 sty 2014, 19:39

Jeśli ktoś przyjdzie i zgłosi takową zmianę, zmienia się dotychczasową decyzję w części dotyczącej wysokości świadczenia. Jeśli nie, to nie ma co dochodzić.
~Ja

Napisano: 28 sty 2014, 9:39

ale co pisze nam jakiś wniosek ? prośbę o zamianę?? bo to chyba na wniosek ma być dobrowolny strony/;/;/ proszę o zminę dec De??? czy coś takiego??
~kr

Napisano: 28 sty 2014, 9:54

Musi napisać oświadczenie i tyle.
~Ja

Napisano: 28 sty 2014, 10:15

jeśli wydałaś decyzję .. to nic nie robisz !
~małe ww

Napisano: 28 sty 2014, 14:49

no właśnie decyzja jest wydana na 5 os przychodzi za 2 miesiące i oświadcza ze ma tych os 3 i co w tedy małe ww ?? decyzja biegnie do końca na te 5 os???
~kr

Napisano: 28 sty 2014, 15:51

Przede wszystkim wydajemy decyzję na dzień złożenia wniosku, my nie mamy obowiązku kontrolowania stanu faktycznego i na co jest przekazywany d.e. Wnioskodawca podpisuje oświadczenie we wniosku:

\"Pouczony o odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 233 §1 Kodeksu karnego, który przewiduje „Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3” oświadczam co następuje:
- przyznano mi dodatek mieszkaniowy,
- jestem stroną umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej zawartej z przedsiębiorstwem energetycznym, której kopię załączam do niniejszego wniosku,
- zamieszkuję w miejscu dostarczania energii elektrycznej\".

Jeśli przyjdzie klient i złoży oświadczenie, że zmieniła się liczba osób w rodzinie moim zdaniem powinno się zmienić dotychczasową decyzje w części dotyczącej wysokości.
Jeśli nie, to nie ma co dociekać

~Andzia

Napisano: 29 sty 2014, 14:37

Proszę wytłumaczcie mi jak mam rozumieć skrót 3 &#8221
co to oznacza słownie
~aga

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x