tu może byc masakra jakaś.... bo juz widzę jak dobrowolnie ktoś nas informuje ze liczba os mu sie zmieniła w gospodarstwie.... wnioskodawca mus jakoś wnioskować o zmianę decyzji... nie wiem jak to bedzie/;/;/;
Jeśli ktoś przyjdzie i zgłosi takową zmianę, zmienia się dotychczasową decyzję w części dotyczącej wysokości świadczenia. Jeśli nie, to nie ma co dochodzić.
no właśnie decyzja jest wydana na 5 os przychodzi za 2 miesiące i oświadcza ze ma tych os 3 i co w tedy małe ww ?? decyzja biegnie do końca na te 5 os???
Przede wszystkim wydajemy decyzję na dzień złożenia wniosku, my nie mamy obowiązku kontrolowania stanu faktycznego i na co jest przekazywany d.e. Wnioskodawca podpisuje oświadczenie we wniosku:
\"Pouczony o odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 233 §1 Kodeksu karnego, który przewiduje „Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3” oświadczam co następuje:
- przyznano mi dodatek mieszkaniowy,
- jestem stroną umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej zawartej z przedsiębiorstwem energetycznym, której kopię załączam do niniejszego wniosku,
- zamieszkuję w miejscu dostarczania energii elektrycznej\".
Jeśli przyjdzie klient i złoży oświadczenie, że zmieniła się liczba osób w rodzinie moim zdaniem powinno się zmienić dotychczasową decyzje w części dotyczącej wysokości.
Jeśli nie, to nie ma co dociekać