jubileuszówka proszę o podpowiedź - Kadry

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 11 mar 2014, 12:38

Może Ktoś z Was podpowie:
Pracuje w OPS - na dzień dzisiejszy mam 22 lata i 5 miesięcy udokumentowanego stażu pracy. Koleżanki w Urzędzie ostatnio dopisały sobie pracę w gospodarstwach rolnych rodziców (po 16 roku życia), poszłam ich tropem i również uzyskałam odpowiednie zaświadczenia, itp. Z tego gospodarstwa wyszło mi 7 pełnych lat i 2 miesiące. Chodzi mi o to, że miałam wypłaconą jubileszówkę za 20 lat pracy we wrześniu 2011 roku, jak sobie teraz dopiszę te 7 lat i 2 miesiące + 2 lata i 5 miesięcy (praca od października 2011 do dzisiaj) , to mi wychodzi razem 29 lat i 7 miesięcy . Jak to \"ugryźć\" taktycznie, aby otrzymać na dzisiaj zaległe 25 lat, a następnie kiedy ubiegać się 30 lat, żeby było dla mnie jak najkorzystniej i czy jest to możliwe?
U mnie w pracy od początku nigdy nie było profesjonalnego kadrowca, a urząd nigdy, jeśli chodzi o nas nic nie wie. Zawsze na tym polu \"polegamy\".
{roszę niech ktoś się wypowie.
~ewunia z wlkp

Napisano: 13 mar 2014, 11:06

przedstaw pracodawcy zaświadczenie o zaliczeniu pracy na roli, pracodawca powinien przeliczyć staż i wypłacić nagrodę za 25 lat pracy , a następnie obliczyć kiedy wypada ci 30- lecie
~paragraf

Napisano: 13 mar 2014, 11:26

też mam podibny przypadek jutro będę na szkoleniu i przedstawię swój przypadek, który jest baaardzo podobny do Twojego ewunio i wlkp. napiszę co się dowiedziałam w poniedziałek:)
~Hanna

Napisano: 13 mar 2014, 12:36

Będę zobowiązana.
~ewunia z wlkp

Napisano: 13 mar 2014, 13:08

Do ~Hanna

Mnie interesuje okres: od 01.01.1983r., bo koniec grudnia 82r. ukończyłam 16 lat do momentu zatrudnienia - marzec 1990r., w międzyczasie urodziłam dziecko, cały czas mieszkałam i mieszkam z rodzicami, gospodarstwo przejął mój brat. Prosiłabym Cię o zbadanie tematu i czy moment urodzenia dziecka ma wpływ na czasookres liczenia tych lat.
~ewunia z wlkp

Napisano: 18 mar 2014, 12:03

~Hanna, odezwij się, byłaś na szkoleniu?
~ewunia z wlkp

Napisano: 18 mar 2014, 15:44

Ja w moim przypadku wypłaciłam Pani jubileusz za 20 lat pracy w 2011 a przynosząć mi zaświadczenie z KRUS w marcu br. doliczyc musiałam 6 lat, Także na miesiąc sierpień przypadło 25 lat i dziś wypłaciłam jubileusz zaległy w związku ztym iż mineło 12 miesięcy od wypłaty ostsniej nagrody naliczałam podstawę na nowo. Okres do obliczenia przyjmuje się najkorzystniejszy dla pracownika. Pracownikowi nalezą się również odsetki od sierpnia.

A co do Twojeg przypadku to za 25 lat cyba ulega przedawnieniu, ale skoro jesteś z Wielkopolski to w Poznańskim WOKISie udziela porad dr Sypniewski jeśli zadzwonisz na dyżur który pelni we wtorki i czwartki w godz. od 9 do 13,30 udzieli Tobie najpewniejszych porad wraz z podstawami prawnymi.
Pozdrawiam
~Anka

Napisano: 19 mar 2014, 12:30

~Anka bardzo dziękuję za konkretną wypowiedź. Jestem wstępnie umówiona na piątek z prawnikiem urzędu.
~ewunia z wlkp

Napisano: 20 mar 2014, 14:28

Ewunia z wlkp mam eksertyzę radcy prawnego którą będę podpinać po notatke służbową w związku z wypłatą nagrody jubileuszowej.
Moge ją Tobie udostepinić tylko podaj @ a wyślę Tobie prw
~Hanna Anna

Napisano: 20 mar 2014, 16:54

Hanna Anna : [email protected]
Będę zobowiązana.
~ewunia z wlkp

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x