JUŻ DZIŚ W SE WZÓR WNIOSKU O 500+ - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 03 lut 2016, 21:56

przelotnie pisze:Ok. Ja nie mam zamiaru siedzieć po godzinach czy w weekendy. Poszaleli? :C
Przecież to jest chore. Nie wyrabiasz się w godzinach pracy to trudno.
U nas nadgodziny nie są płatne...... jest wolne w zamian, ale kiedy te wolne wziąć? ;> Nie ma opcji. W zimę nie jest mi potrzebne.... A w wakacje będzie ciężko nawet z urlopem 2 tyg.
500 + uważam za PORAŻKĘ :(
E tam ja nie marudzę, tylko teraz w domu siedzę i przygotowuję po swojemu decyzję zł za zł i wydaję je.
Jest wspaniale :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 lut 2016, 8:33

przelotnie pisze:U nas nadgodziny nie są płatne...... jest wolne w zamian, ale kiedy te wolne wziąć?
Ale zdajesz sobie sprawę, że to jest niezgodne z prawem? Nadgodziny są defaultowo z prawa - płatne - polecam lekturę kodeksu pracy. Jeśli pracodawca nie ma kasy to zamienia to na urlop, ale wtedy jest mnożnik x 1,5 a za soboty, niedziele x2.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 9:05

7.26 Wchodzę do urzędu a tu już "U drzwi Twoich stoję Panie"
- Dzień dobry, czy są już wnioski na 500+?
Witki opadają.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 9:11

:lol:
kawa i ciasto

Napisano: 04 lut 2016, 9:12

Iks pisze:
przelotnie pisze:U nas nadgodziny nie są płatne...... jest wolne w zamian, ale kiedy te wolne wziąć?
Ale zdajesz sobie sprawę, że to jest niezgodne z prawem? Nadgodziny są defaultowo z prawa - płatne - polecam lekturę kodeksu pracy. Jeśli pracodawca nie ma kasy to zamienia to na urlop, ale wtedy jest mnożnik x 1,5 a za soboty, niedziele x2.
Tak ja np. to wiem doskonale ale przy zostawaniu na nadgodziny i tak mam pytania a czemu zostajesz, a co nie wyrabiasz się, co będziesz robił...
Oczywiście nie płatne i oczywiście odebrane w stosunku 1/1 z wielkim bólem i żalem ale tylko dlatego, że zapisywałem sobie je z dokładnością co do 10 minut wraz z datami itp :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 04 lut 2016, 9:27

My to widzę moglibyśmy razem pracować, taka sama szkoła i ten sam ból, chociaż dobra muza by leciała :D
Z dokładnością co do minuty... odbiór wolnego towarzyszący przewracaniu gałkami ocznymi i spazmatycznymi wzdychaniami, skąd ja to znam!
kawa i ciasto

Napisano: 04 lut 2016, 9:31

kawa i ciasto pisze:My to widzę moglibyśmy razem pracować, taka sama szkoła i ten sam ból, chociaż dobra muza by leciała :D
Też o tym niedawno pomyślałem :D
kawa i ciasto pisze:Z dokładnością co do minuty... odbiór wolnego towarzyszący przewracaniu gałkami ocznymi i spazmatycznymi wzdychaniami, skąd ja to znam!
Hmmm... ja to znam między innymi z łóżka ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 04 lut 2016, 9:32

No faktycznie! :lol:
kawa i ciasto

Strona 7 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny