Już obiecują że pierwsze wypłaty w maju ciekawe kto to zrobi - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 27 lut 2016, 12:32

chyba na głowę poupadali, ludzie będą stali w kolejkach, będą awantury że szok że kasy jescze nie ma, pis naobiecywał żaden nowy pracownik z marszu nie porobi decyzji a my tez mamy granice mocy przerobowych
xxx12

Napisano: 29 lut 2016, 10:05

u nas mają być już w kwietniu pierwsze wypłaty
ZXc

Napisano: 29 lut 2016, 10:09

u mnie też jest takie założenie, że pierwsze wypłaty w kwietniu
jak dobrze zorganizuje sprawę to się da
na chwilę obecną jestem sama, mamy zatrudnić jedną istotkę
i jedna osoba do pomocy
więc jedna wydaje wnioski i przyjmuje, druga rejestruje, sprawdza :) i się uczy a ja będę machać decyzje i uczyć, takie mam założenie
ale wszystko wyjdzie w praniu i pewnie będę siedzieć po godzinach :)
gasiak

Napisano: 29 lut 2016, 12:33

u mnie była pani i chciała dziś złożyc wniosek bo w TV mówili że wypłaty od 1 kwietnia ruszają

i jak tu ludziom tłumaczyć
Fiona20

Napisano: 29 lut 2016, 12:34

gasiak a co z kasą? Decyzje decyzjami ale czy jesteś pewna, że UW przekaże kasę na wypłaty już w kwietniu? Moim zdaniem marne szanse. Najwcześniej czerwiec, chociaż u mnie mówi się o lipcu/sierpniu.
kawa i ciasto

Napisano: 29 lut 2016, 12:59

no ja liczę na pieniądze w kwietniu - zresztą nacisk u mnie jest że w kwietniu mają buc wypłaty od górnie
z drugiej strony jak nie będzie kasy w kwietniu to nie będzie kasy na wynagrodzenie dla pracowników bo skoro nie będzie wpływu dotacji to nie ma na obsługę
dostaliśmy kasę na wdrożenie i dzwoniliśmy do naszego urzędu wojewódzkiego
i pani nas poinformowała, że wszystko ma być na zasadach rodzinnych
więc ja to widzę, w ten sposób zapotrzebowanie - wpływ kasy - wypłaty
jak nie będzie kasy to nie widzę tego wszystkiego, no ale nie będzie to nie będzie wypłat
gasiak

Napisano: 29 lut 2016, 13:36

Moim zdaniem przy zapotrzebowaniu ciężko będzie uzyskać dotację w maju, kwiecień - w ogóle nie ma szans.
Jak to chcecie rozwiązać? Wypłacicie tylko wnioski złożone do 10.04?
kawa i ciasto

Napisano: 29 lut 2016, 13:40

kawa i ciasto pisze:Jak to chcecie rozwiązać? Wypłacicie tylko wnioski złożone do 10.04
no u mnie też już takie słuchy chodzą, że w kwietniu mają być wypłaty i to będzie odgórne polecenie...
nela81

Napisano: 29 lut 2016, 13:46

a będziecie mieć do tego czasu zatwierdzoną przez archiwum zmianę w JRWA?
madzia11

Napisano: 29 lut 2016, 13:48

madzia11 pisze:a będziecie mieć do tego czasu zatwierdzoną przez archiwum zmianę w JRWA?
a skąd mam wiedzieć przecież to nie ja za to odpowiadam
nela81

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x