samotna matka z jednm dzieckiem - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 26 lut 2016, 16:45

Witam
Jestem mamą samotnie wychowującą dziecko moje dochody nie przekraczają 800 zł na osobę
Właśnie przczytałam w internecie że mam lub ojcowie samotni nie otrzmają świadczenia 500 + jeśli nie mają sądownie przyznanych alimentów na dziecko czy to prawda ?
klaudia2

Napisano: 26 lut 2016, 18:25

nie prawda, jak nie wychowujesz z ojcem dziecka tego dziecka to nie musisz wstawiać go do składu rodziny i mieć zasądzonych alimentów
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 lut 2016, 20:52

sądownie nie musisz mieć, ale, ale, jak nie NN to gdzie dobrowolne, albo dochody ojczulka co?????, no to na wywiadzik
...

Napisano: 26 lut 2016, 21:11

dziecko z kapusty się nie bierze. Ojczulek zapewne kasiasty więc lepiej oświadczyć, ze samotna. A co jej zrobią? Oświadczyła, ma prawo. Do Prokuratury pójdą zgłosić podejrzenie przestępstwa? hahha i co ten prokurator zrobi, jak udowodni, ze oświadczenie fałszywe?
Teraz takie czasy że jest przyzwolenie do takiego działania. Tak samo jak niby NN. Nie wiedzą komu dały? A no mogą nie wiedzieć jak była ciemna noc. Ale żeby chociaż świeczki nie zapalić?
zombi

Napisano: 26 lut 2016, 21:18

stówa co miesiąc i oddam swoje nasionka, 100 % pewności - chłopaki wychodzą, mamuśka może mieć gazete na buźce by napisała, że sama i NN a dostanie 500, co za wspólna rozkosz buahahahahahahahahahaha
...

Napisano: 26 lut 2016, 21:33

... pisze:stówa co miesiąc i oddam swoje nasionka, 100 % pewności - chłopaki wychodzą, mamuśka może mieć gazete na buźce by napisała, że sama i NN a dostanie 500, co za wspólna rozkosz buahahahahahahahahahaha
... pisze:stówa co miesiąc i oddam swoje nasionka, 100 % pewności - chłopaki wychodzą, mamuśka może mieć gazete na buźce by napisała, że sama i NN a dostanie 500, co za wspólna rozkosz buahahahahahahahahahaha
masakra czytam i oczom nie wierze czy wy jesteście normalni ? kto wam dał przyzwolenie na obrażanie innych ?
jesteście nienormalni
klaudia2

Napisano: 26 lut 2016, 21:37

a co stówka to za dużo? buahahahahahahahahaha
...

Napisano: 26 lut 2016, 21:39

... pisze:a co stówka to za dużo? buahahahahahahahahaha
jesteś zwykłym śmieciem
klaudia2

Napisano: 26 lut 2016, 21:54

tak oto kopuluje ścierka ze śmieciem buahahahahahahahahahahaha
...

Napisano: 27 lut 2016, 9:49

... pisze:sądownie nie musisz mieć, ale, ale, jak nie NN to gdzie dobrowolne, albo dochody ojczulka co?????, no to na wywiadzik
i co ten wywiadzik da ???? niektórzy to powinni w CBA pracować a nie w świadczeniach ... wszędzie wszyscy (ministerstwo, u. wojewódzki ... że nie wspomnę o ustawie .. )mówią, że samotna bez alimentów ale pracownicy świadczeń poprawni inaczej ( nikogo nie chcę obrażać )wiedzą i robią po swojemu ....
ps
nie dbacie o swoje 2% .. od stycznia będzie tylko 1,5% :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x