już wiedzą co zrobią

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~KAMILA

już wiedzą co zrobią

Post autor: ~KAMILA »

Pani aktualnie pobiera emeryturę., którą kiedyś otrzymała z tytułu sprawowania opieki nad niepełnosprawnym synem( spełniając tamte wymagania ) Dzisiaj powiadomiła mnie po powrocie z Sejmu , że jak tylko dostaną najniższe wynagrodzenie ( a dostaną najpóźniej w ciągu 48 godzin - tak twierdzi) rezygnuje z emerytury i przejdzie na świadczenie pielęgnacyjne. Czy może tak sobie zaraz zrezygnować z emerytury i przejść na śp. Trochę mi to nie pasuje.....
~xxx-Lena

Re: już wiedzą co zrobią

Post autor: ~xxx-Lena »

jak zrezygnuje z emerytury to zostanie bez grosza, jest do emerytury uprawniona i nie robi łaski nie chcąc jej, świadczenia nie dostanie
~Zuzanna

Post autor: ~Zuzanna »

ja już też słyszałam takie opinie i pretensje od osób, które są na wcześniejszej emeryturze na niepełnosprawne dzieci

no to się zacznie młyn

Nie będzie mogła zrezygnować ze wcześniejszej emerytury, a jeśli nawet, to my nie będziemy mogli jej płacić ŚP, bo jest uprawniona do emerytury

zaczyna się
~Kr

Post autor: ~Kr »

no to zobaczycie czy nie będzie im się należało ŚP.
~Malwina

Post autor: ~Malwina »

Moze dorobic na emeryturze..matkom nie wolno.
~Iks

Post autor: ~Iks »

\'no to zobaczycie czy nie będzie im się należało ŚP. \'

Nie będzie ;)
~sipera

Post autor: ~sipera »

dokładnie Iks, nie będzie. Zapis jest jasny i prosty jak budowa cepa. Kr może myśleć inaczej. Ma takie prawo.
~Iks

Post autor: ~Iks »

problem w tym właśnie, że Kr pisze, nie myśląc w ogóle ;)
~Kr

Post autor: ~Kr »

Iks jak tam u Ciebie z mysleniem logicznym,widzę ,że masz duzy problem.
ODPOWIEDZ