Dostałam wniosek na ŚP z kancelarii prawnej. Było to zwykłe pismo niezgodne z naszym rozporządzeniem. Wezwałam ich w terminie 14 dni o uzupełnienie wniosku oraz o dostarczenie dokumentów, bo też były niekompletne. Moje pismo otrzymali 01.06.2023 r., dzisiaj 16.06.2023 r. przyszedł pocztą wniosek nadany 13.06.2023 r. wraz z pismem przewodnim, że w wyznaczonym terminie nie są w stanie dostarczyć dokumentów.
Teraz nie wiem co zrobić, pozostawić bez rozpatrzenia, czy przedłużyć im termin. Może ktoś mi coś podpowie.
Kancelaria, wniosek bez dokumentów.
- Ruda1
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki
- Kontakt:
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Kancelaria, wniosek bez dokumentów.
Przede wszystkim nie ma rozporządzenia w sprawie wniosku o ŚP.
W terminie się wyrobili, czyli zastosowali się do wezwania. Musisz teraz poprosić o wyjaśnienie dlaczego nie mogą dostarczyć pozostałych dokumentów. Termin z art. 24a ust. 1-2 jest terminem procesowym i można go przywrócić z art. 58 § 1-2 Kpa
W terminie się wyrobili, czyli zastosowali się do wezwania. Musisz teraz poprosić o wyjaśnienie dlaczego nie mogą dostarczyć pozostałych dokumentów. Termin z art. 24a ust. 1-2 jest terminem procesowym i można go przywrócić z art. 58 § 1-2 Kpa
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- Ruda1
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki
- Kontakt:
Re: Kancelaria, wniosek bez dokumentów.
Ale jest rozporządzenie, które określa co powinien zawierać wniosek i o to mi chodziło.noteev pisze:Przede wszystkim nie ma rozporządzenia w sprawie wniosku o ŚP.
Dostałam pisemko, w którym poza imieniem i nazwiskiem osoby niepełnosprawnej i opiekuna nie było nic więcej ani PESELu, ani miejsca zamieszkania, dołączone dokumenty też były niekompletne i nie potwierdzone za zgodność z oryginałem.
A poza tym dziękuję za odpowiedź, przynajmniej jedna osoba się nade mną zlitowała.
Oprócz Kancelaria, wniosek bez dokumentów. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
świadczenie pielęgnacyjne przedłużone z przepisów COVID
co dalej - Wojewoda
czy dobrze robie - rygor natychmiastowej wykonalności przy decyzji przyznającej
dec. wojewody- uchylenie
Pomoc zł/zł
Trudna sprawa do noteev szarak
św. piel wypłata z wyrównaniem a odwołanie
koordynacja Wielka Brytania
składki KRUS na ubezpieczenia społeczne
40zł zakwaterowanie i wyżywienie
ŚP dla UKR a ubezpieczenie zdrowotne
Nienależnie pobrane świadczenia - decyzje COVID-19