kapitalizacja dodatek gazowy - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 gru 2023, 10:18

co robimy w tym roku z kapitalizacją na rachunku gazowym ???
mm102
Referent
Od: 07 maja 2017, 12:01
Zajmuję się: kadry

Napisano: 07 gru 2023, 10:46

oddajemy do UW
alaaa
Starszy referent
Od: 02 mar 2016, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 08 gru 2023, 11:05

A jak macie ustalony plan na dodatek gazowy? U nas zwiększamy sesją plan po złożeniu zapotrzebowania za poprzedni miesiąc na podstawie wniosków. I tak na początku października złożyliśmy zapotrzebowanie na wnioski złożone we wrześniu, pieniądze wpłynęły nam w listopadzie czyli jest 2 miesięczny poślizg. W tym miesiącu otrzymamy środki za październik. Jednak już w grudniu złożyliśmy zapotrzebowanie na wniosku z listopada i zastanawiam się czy ujmować to do budżetu tego roku jeszcze czy do przyszłego roku.
dolga
Referent
Od: 29 maja 2019, 15:06
Zajmuję się: księgowa

Napisano: 08 gru 2023, 14:24

dolga pisze:
08 gru 2023, 11:05
A jak macie ustalony plan na dodatek gazowy? U nas zwiększamy sesją plan po złożeniu zapotrzebowania za poprzedni miesiąc na podstawie wniosków. I tak na początku października złożyliśmy zapotrzebowanie na wnioski złożone we wrześniu, pieniądze wpłynęły nam w listopadzie czyli jest 2 miesięczny poślizg. W tym miesiącu otrzymamy środki za październik. Jednak już w grudniu złożyliśmy zapotrzebowanie na wniosku z listopada i zastanawiam się czy ujmować to do budżetu tego roku jeszcze czy do przyszłego roku.
Dzień dobry.Mam podobną sytuację tylko tyle, że ja mam plan na ten rok ale tak jak Pani pisze teraz robiliśmy zapotrzebowanie na listopad a przypuszczam, że pieniądze w tym roku już nie wpłyną dlatego myślę, że zaraz na początku stycznia 2024 r zrobię pismo do UG o plan na dodatek gazowy dot. wypłaty za listopad i grudzień 2023 r.)A jeśli chodzi o rozliczenie dotacji na dodatek gazowy to rozliczamy od I-XII/2023 i oddajemy pieniądze w I/2024r do Urzędu Wojewódzkiego czy dopiero rozliczamy w 2024 r (dodatek gazowy jest do III/2024r)
Ula1
Referent
Od: 29 sty 2021, 11:54
Zajmuję się: Ksiegowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x