Dzień dobry.Mam podobną sytuację tylko tyle, że ja mam plan na ten rok ale tak jak Pani pisze teraz robiliśmy zapotrzebowanie na listopad a przypuszczam, że pieniądze w tym roku już nie wpłyną dlatego myślę, że zaraz na początku stycznia 2024 r zrobię pismo do UG o plan na dodatek gazowy dot. wypłaty za listopad i grudzień 2023 r.)A jeśli chodzi o rozliczenie dotacji na dodatek gazowy to rozliczamy od I-XII/2023 i oddajemy pieniądze w I/2024r do Urzędu Wojewódzkiego czy dopiero rozliczamy w 2024 r (dodatek gazowy jest do III/2024r)dolga pisze: ↑08 gru 2023, 11:05A jak macie ustalony plan na dodatek gazowy? U nas zwiększamy sesją plan po złożeniu zapotrzebowania za poprzedni miesiąc na podstawie wniosków. I tak na początku października złożyliśmy zapotrzebowanie na wnioski złożone we wrześniu, pieniądze wpłynęły nam w listopadzie czyli jest 2 miesięczny poślizg. W tym miesiącu otrzymamy środki za październik. Jednak już w grudniu złożyliśmy zapotrzebowanie na wniosku z listopada i zastanawiam się czy ujmować to do budżetu tego roku jeszcze czy do przyszłego roku.