KARTA DUŻEJ RODZINY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 11 z 26    [ Posty: 255 ]

Napisano: 17 cze 2014, 9:42

Mopsikowy pisze:A wnioski sami przyślą czy gdzieś trzeba zamawiać i gdzie?
https://rodzina.gov.pl/duza-rodzina/kar ... zial=pliki
mn28

Napisano: 17 cze 2014, 12:39

kamka pisze:matka ma 3 dzieci z byłym mężem. Komu przysługuje karta? jej i obecnemu mężowi i dzieciom? a co z byłym mężem skoro jest rodzicem?
Wydaje mi się, że prawny opiekun - jeśli po rozwodzie jest nim matka to tylko matce a jeśli razem sprawują opiekę to obydwoje.

Karta nie przysługuje w przypadku gdy rodzice mają już kartę a w trakcie jej posiadania biorą rozwód - paragraf 2 punkt 4 rozporządzenia.
danny

Napisano: 17 cze 2014, 12:51

nieprawda, nie przysługuje tylko małżonkowi rodzica jeżeli nastąpi rozwód. Rodzic pozostaje rodzicem dożywotnio
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2014, 13:05

Hej mam pytanie. Kobieta - matka 5 dzieci chce złożyć wniosek o kdr. 4 dzieci ma z jednym Panem - byłym mężem i ostatnie 5 z Panem, z którym teraz żyje czy jemu też dalibyście kdr?
Alka

Napisano: 17 cze 2014, 13:09

tak bo maja wspolne dziecko
gopsosk

Napisano: 17 cze 2014, 13:16

Dzięki, a podpowiedz mi jeszcze czy jak kobieta jest wnioskodawcą o kdr do wpisuje siebie też w części gdzie uzupełnia dane członków swojej rodziny czy już nie wymagacie drugi raz jej danych
Alka

Napisano: 17 cze 2014, 13:53

wypisuje wszystkich członków rodziny więc siebie też
KD456

Napisano: 17 cze 2014, 16:50

a jak te KDR robić technicznie?
Czy tworzyć teczki a w nich wniosek, akty ur. zaświadczenia (oryginalne czy kopie)
ew@1

Napisano: 17 cze 2014, 17:31

Witam, kto u Was przyjmuje wnioski, wydaje karty. Moja koleżanka w swoim ops dostała to zadanie a jest pracownikiem socjalnym, normalnie ma rejon, wychodzi w teren i do tego ma wprowadzać winsoki o karte, czy to nie przesada? Jak jest w Waszych opsach, w moim robią to świadczenia rodzinne.
aaanka

Napisano: 18 cze 2014, 7:44

w nas w ośrodku też robi to socjalny na świadczeniach mamy tylko jedną osobę która ma wszystko fundusz świadczenia zdo szo i nie ma czasu. tylko że jesteśmy małą gminą
buźka

Strona 11 z 26    [ Posty: 255 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x