Karta Dużej Rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 16 cze 2014, 10:38

korzystac moze matka ojciec bez wzgledu na to czy sa po slubie czy nie i czy sa rozwiedzeni,

dokumenty tylko do wgladu i tyle
gopsosk

Napisano: 16 cze 2014, 10:50

Ale jaja dzwonię do PWPW bo coś z tym logowaniem na nie tak a Pani mi mówi ze nie mają takiej miejscowości hihihi
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2014, 11:59

Czy ktoś wie coś na temat szkoleń z karty dużej rodziny?
Anna 12

Napisano: 16 cze 2014, 12:07

anetag pisze:
ewalu pisze:
Gość pisze:Kto się tym zajmuje? Pracownicy socjalni czy osoby zatrudnione w świadczeniach rodzinnych?
Nie ogarniam tego.
Mały Ośrodek.
W "pomocy społecznej" jest "cała" pomoc, projekty unijne, dodatki mieszkaniowe, świadczenia zdrowotne - 90 dni, asystenci rodzinni, niebieska karta...
W świadczeniach rodzinnych świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny.
gościu śr to:
1. zasiłek rodzinny + 7 dodatków ( robota cały rok bo urodzenie dziecka, bo urlop wychowawczy, bo kształcenie .. etc.
2. zasiłek pielęgnacyjny ( do 16 rż, powyżej 16 z umiarkowanym, ze znacznym i dla osób, które ukoń. 75 r.ż. )
3. świadczenie pielęgnacyjne
4. pomoc rządowa
5. specjalny zasiłek opiekuńczy
6. zasiłek dla opiekuna ( wyrównanie + bieżące )
7. jednorazowa zapomoga z t. urodzenia dziecka od 1.01.2013 z dochodem )
i teraz pkt nr 8 - karta dużej rodziny
Ja mam to samo co Ewalu plus fundusz alimentacyjny, postępowanie wobec dłużników i egzekucję

też sie podpisuje pod tym + cały projekt unijny
aga2385
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2014, 12:52

Hej mam pytanie. Kobieta - matka 5 dzieci chce złożyć wniosek o kdr. 4 dzieci ma z jednym Panem - byłym mężem i ostatnie 5 z Panem, z którym teraz żyje czy jemu też dalibyście kdr?
Alka

Napisano: 17 cze 2014, 13:03

Alka pisze:Hej mam pytanie. Kobieta - matka 5 dzieci chce złożyć wniosek o kdr. 4 dzieci ma z jednym Panem - byłym mężem i ostatnie 5 z Panem, z którym teraz żyje czy jemu też dalibyście kdr?
Mam podobnie Pani nie ma rozwodu ze swoim mężem, z którym ma 3 dzieci (dwoje mieszka z nią a najstarsza córka z babką) żyje z facetem, który jest rozwiedziony też ma 3 dzieci z czego 1 jest z nim a pozostała 2 z byłą żoną. No i jest 7 dziecko wspólne jego i konkubiny, i komu w takim przypadku dawać kdr?
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2014, 13:54

Tu będzie dopiero klops. Brak definicji rodziny zrobi takie zamieszanie jak piszecie.
izydor

Napisano: 17 cze 2014, 20:20

Cześć, przyłączam się do dyskusji bo również dostałam Kartę Dużej Rodziny i mam pytanie odnośnie sprawozdań. § 19 ust 1. z rozporządzenia informuje nas o terminie przekazania przez wójta do wojewody sprawozdania od 1 stycznia do 30 czerwca - w terminie do 15 sierpnia danego i od 1 lipca do 31 grudnia - w terminie do 15 lutego roku następnego, a § 26 ust. 1 informuje nas o innym terminie przekazania sprawozdania - od 16 czerwca - do 31 sierpnia 2014r. w terminie do 10 września 2014r., i od 1 wrzesnia do 31 grudnia 2014r- w terminie do dnia 15 stycznia 2015r. Czyli dobrze rozumiem w tym roku my musimy na pewno rozliczyć się ze sprawozdania tego do września, ale czy to pierwsze również? czyli ze jeśli nikt nie ma żadnych wniosków to składa zerowy do 15 sierpnia a potem kolejny do września? ;)
ewka70

Napisano: 25 lip 2014, 13:02

Witam mam pytanie, czy ktoś z was juz podpisał jaąs umowe o swiadczenie uslug , albo dodatek ? czy cos dostaliscie na papierze ? i jaka kwota wchodzi w gre? skad te 8,93 ?
ulaa

Napisano: 20 lip 2015, 9:57

Karta dużej rodziny to fałsz. Jestem tatą czwórki dzieci ze wsi. Dwójka dzieci uczy się w mieście. Jeden syn w Krakowie drugi w Tarnowie. I tą moją kartę wydaną przez gminę Wojnicz mogę użyć w tych miastach do skrobania szyb w zimie. Bo żeby skorzystać np ze zniżek na komunikację miejską w tych miastach muszę być tam zameldowany i muszę mieć kartę dużej rodziny wydaną przez te miasta. Tak że mogę sobie wsadzić te karty tam gdzie słońce nie dochodzi. Do muzeum chodzę raz w roku a z komunikacji korzysta się kilka razy dziennie.
tata4

Strona 5 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x