Karta Dużej Rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 20 lip 2015, 10:26

gościu śr to:
1. zasiłek rodzinny + 7 dodatków ( robota cały rok bo urodzenie dziecka, bo urlop wychowawczy, bo kształcenie .. etc.
2. zasiłek pielęgnacyjny ( do 16 rż, powyżej 16 z umiarkowanym, ze znacznym i dla osób, które ukoń. 75 r.ż. )
3. świadczenie pielęgnacyjne
4. pomoc rządowa
5. specjalny zasiłek opiekuńczy
6. zasiłek dla opiekuna ( wyrównanie + bieżące )
7. jednorazowa zapomoga z t. urodzenia dziecka od 1.01.2013 z dochodem )
i teraz pkt nr 8 - karta dużej rodziny[/quote]

ok kiedy KDR to świadczenie rodzinne?
emiljaa10801

Napisano: 20 lip 2015, 10:29

tata4 pisze:Karta dużej rodziny to fałsz. Jestem tatą czwórki dzieci ze wsi. Dwójka dzieci uczy się w mieście. Jeden syn w Krakowie drugi w Tarnowie. I tą moją kartę wydaną przez gminę Wojnicz mogę użyć w tych miastach do skrobania szyb w zimie. Bo żeby skorzystać np ze zniżek na komunikację miejską w tych miastach muszę być tam zameldowany i muszę mieć kartę dużej rodziny wydaną przez te miasta. Tak że mogę sobie wsadzić te karty tam gdzie słońce nie dochodzi. Do muzeum chodzę raz w roku a z komunikacji korzysta się kilka razy dziennie.
Niestety. Założenie było takie, żeby narobić dużo szumu ile to się robi nie ponosząc przy tym żadnych kosztów. Coś w stylu-macie ustawę to sami sobie zróbcie i sami sobie pomóżcie. Ludziom potrzebna jest kasa, a nie kartonik z peselem do drapania szyby. Z trójką dzieci rzadko chodzi się do kina, czy teatru- chyba że wyjazd ze szkoły. Po prostu są inne potrzeby.

Prywatny przedsiębiorca prowadzi biznes, żeby zarabiać. Nie widzę powodu, dla którego w imię "państwowej polityki prorodzinnej" miałby rezygnować z zysku.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2015, 11:47

Generalnie się zgadzam, ale:
west pisze:Nie widzę powodu, dla którego w imię "państwowej polityki prorodzinnej" miałby rezygnować z zysku.
Nikt dając zniżkę nie rezygnuje z zysku.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 6 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x