KARTA dużej rodziny miejsce zamieszkania!! - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 08 maja 2018, 14:34

Witam pomocy :!: :cry: :cry:
Pan ma wydane karty dużej rodziny na siebie żone i troje dzieci w Gdyni, teraz wpłynął wniosek elektronicznie o wydanie karty dla Nowego Członka Rodziny czwartego u nas w Krakowie (miejsce zamieszkania Kraków), I zaznaczył dla sieebie i reszty nie wnosi o przyznanie a dla nowego członka tak MOJE PYTANIE.
Czy mogę wydać kartę jedną tylko dla tego nowego członka rodziny :?:
I JAKI JEST KOSZT OBSŁUGI :?:
Nowa342
Praktykant
Od: 19 lut 2018, 13:31
Zajmuję się: PS

Napisano: 08 maja 2018, 14:57

Nowa342 pisze:Witam pomocy :!: :cry: :cry:
Pan ma wydane karty dużej rodziny na siebie żone i troje dzieci w Gdyni, teraz wpłynął wniosek elektronicznie o wydanie karty dla Nowego Członka Rodziny czwartego u nas w Krakowie (miejsce zamieszkania Kraków), I zaznaczył dla sieebie i reszty nie wnosi o przyznanie a dla nowego członka tak MOJE PYTANIE.
Czy mogę wydać kartę jedną tylko dla tego nowego członka rodziny
I JAKI JEST KOSZT OBSŁUGI
Jego obowiązkiem jest poinformowanie tych co mu wydali KDR w poprzedniej gminie o zmianie miejsca zamieszkania, w związku ze zmianą gminy zamieszkania musi mieć wyrobione nowe KDR w nowej gminie zamieszkania, w takim przypadku jest to bardzo upierdliwe do zrealizowania, do tego jeszcze wniosek elektroniczny, współczuję niezapłaconych trudów i niegotowych rozwiązań w takich sprawach, polecam kontakt telefoniczny, dogadanie się z wnioskodawcą i wyjaśnienie spraw. Jak jeszcze nie ma elektronicznych to zachęcenie żeby anulował stare karty w tamtej gminie i wyrobił sobie dla wszystkich nowe również w formie elektronicznej. Koszt obsługi to zależy od tego co konkretnie będziesz robił :lol: Wnioskodawca raczej nic za to nie zapłaci, a refundacja państwa mniemam że wyjdzie te 2,74 zł. za jednego członka rodziny, któremu wyrabiasz ponownie KDR
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 09 maja 2018, 8:12

Skoro cała rodzina się przeniosła to w nowej gminie powinni być wszyscy wprowadzeni jako 'Przyznanie - Nowa rodzina'. Jeżeli w poprzedniej gminie wszystkie karty mają wydane to unieważnią się one automatycznie przy składaniu nowego zamówienia.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 09 maja 2018, 8:34

Herka pisze:Skoro cała rodzina się przeniosła to w nowej gminie powinni być wszyscy wprowadzeni jako 'Przyznanie - Nowa rodzina'. Jeżeli w poprzedniej gminie wszystkie karty mają wydane to unieważnią się one automatycznie przy składaniu nowego zamówienia.
Przyznanie nowa rodzina? I unieważniają się automatycznie? To chyba od niedawna takie dobre zmiany? :shock:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 09 maja 2018, 9:32

a co w przypadku gdy tradycyjne Karty zostały wydane rodzinie w jednej gminie a teraz do innej gminy wpłynął wniosek elektroniczny o mKDR dla tej samej rodziny :?:
SHN
Praktykant
Od: 09 maja 2018, 9:16
ŚR
ŚW
FA
DM

Napisano: 09 maja 2018, 10:06

SHN pisze:a co w przypadku gdy tradycyjne Karty zostały wydane rodzinie w jednej gminie a teraz do innej gminy wpłynął wniosek elektroniczny o mKDR dla tej samej rodziny :?:
Jeżeli na wniosku zaznaczyli, że wnoszą do domówienie dodatkowego nośnika w formie elektronicznej to należy wydać decyzję odmowną. Powinni złożyć wniosek jako nowa rodzina i zaznaczyć w jakich formach chcą karty np. w tradycyjnej i elektronicznej.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 09 maja 2018, 10:13

ubu pisze:
Herka pisze:Skoro cała rodzina się przeniosła to w nowej gminie powinni być wszyscy wprowadzeni jako 'Przyznanie - Nowa rodzina'. Jeżeli w poprzedniej gminie wszystkie karty mają wydane to unieważnią się one automatycznie przy składaniu nowego zamówienia.
Przyznanie nowa rodzina? I unieważniają się automatycznie? To chyba od niedawna takie dobre zmiany?
To żeby składać wniosek jako nowe rodzina dla rodzin, które zmieniły gminę zamieszkania Ministerstwo zaleca od zawsze. W kwestii automatycznego unieważniania karty to kiedyś było to dostępne tylko (jeśli dobrze pamiętam) dla osób przedłużających termin ważności karty. Od stycznia tego roku, czyli od wprowadzenia mKDR opcja dostępna jest dla rodzin zmieniających gminę zamieszkania. Warunkiem jest to, że w poprzedniej gminie karty muszą być aktywne (wydane), a w nowej gminie powinien być złożony wniosek dla nowej rodziny.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 09 maja 2018, 11:09

Nie do końca mnie zrozumieliście :(
Wpłynął do mnie wniosek elektronicznie przez empatie o wydanie karty dla nowego członka rodziny w formie tradycyjnej plastikowej. Cała reszta rodzina wypisana we wniosku nie wnoszę o przyznanie kart, tylko u nowego członka wnoszę o przyznanie. Reszta rodziny ma już wydane karty w innej Gminie w formie tradycyjnej.Miejsce ZAMIESZKANIA WE WNIOSKU U WSZYSTKICH WPISANE MOJE. Moje pytanie
CO JA MAM W SYSTEMIE ZROBIĆ Z TAKIM Wnioskiem:?: Czy mogę wydać tylko jedna kartę dla nowego członka rodziny :?: Czy pozostawić wniosek bez rozpatrzenia :?:
Nowa342
Praktykant
Od: 19 lut 2018, 13:31
Zajmuję się: PS

Napisano: 09 maja 2018, 11:40

Herka pisze:
SHN pisze:a co w przypadku gdy tradycyjne Karty zostały wydane rodzinie w jednej gminie a teraz do innej gminy wpłynął wniosek elektroniczny o mKDR dla tej samej rodziny :?:
Jeżeli na wniosku zaznaczyli, że wnoszą do domówienie dodatkowego nośnika w formie elektronicznej to należy wydać decyzję odmowną. Powinni złożyć wniosek jako nowa rodzina i zaznaczyć w jakich formach chcą karty np. w tradycyjnej i elektronicznej.
Na jakiej podstawie odmowa ? Jak to uzasadnić ?
SHN
Praktykant
Od: 09 maja 2018, 9:16
ŚR
ŚW
FA
DM

Napisano: 09 maja 2018, 11:49

Nowa342 pisze:Nie do końca mnie zrozumieliście :(
Wpłynął do mnie wniosek elektronicznie przez empatie o wydanie karty dla nowego członka rodziny w formie tradycyjnej plastikowej. Cała reszta rodzina wypisana we wniosku nie wnoszę o przyznanie kart, tylko u nowego członka wnoszę o przyznanie. Reszta rodziny ma już wydane karty w innej Gminie w formie tradycyjnej.Miejsce ZAMIESZKANIA WE WNIOSKU U WSZYSTKICH WPISANE MOJE. Moje pytanie
CO JA MAM W SYSTEMIE ZROBIĆ Z TAKIM Wnioskiem:?: Czy mogę wydać tylko jedna kartę dla nowego członka rodziny :?: Czy pozostawić wniosek bez rozpatrzenia :?:
napisz tel. do ciebie bo pisanie na forum nie zawsze pomaga i jest czasochłonne :roll:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x