karta dziennego pobytu - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 08 lis 2010, 19:22

czy w waszych placówkach prowadzi sie takie karty i jak one wyglądają? Dotychczas prowadziliśmy jedynie kartę obserwacji co miesięcznej, teraz mamy wprowadzić kartę dziennego pobytu. Proszę o pomoc.......
~xxx11

Napisano: 17 lis 2010, 16:09

Witam.Kto takie cuda wymyślił i czy podał celowość?Oczywiście obowiązkowe są karty pobytu dziecka.Nie jestem w stanie udzielic pomocy w kwestii takiego absurdu.Gratuluje komuś pomysłu!
~Hanka

Napisano: 17 lis 2010, 16:27

Dziennego pobytu? A co o tym mówi że ma być coś takiego?
~ale jaja

Napisano: 18 lis 2010, 0:20

Pierwsze słyszę . miesięczne to rozumiem ale dzienne.................?
~edyp

Napisano: 18 lis 2010, 19:06

Witam. Czegoś takiego nie zawiera żaden przepis prawny. Mogę się domyślać, iż chodzi o dokumentrację zajęć w danym dniu ale to tyczy tylko całej grupy. Obecnie prowadzi się kartę oceny sytuacji dziecka. Ostatnie rozporzadzenie nie określa jej wzoru. Każda placówka może wprowadzić swoją kartę lub opierać się na wzorze z poprzedniego rozporzadzenia. Obecnie jestem po kontroli z UW i doszliśmy do wniosku, że od oceny ilościoej (cyferki 1-5) wprowadzmy ocenę jakościową (opis). Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 19 lis 2010, 18:19

miesiecznie juz piszemy, oprócz niej ma byc ta karta pobytu
~xxx11

Napisano: 19 lis 2010, 20:51

no i co w niej macie pisać ?
~ale jaja

Napisano: 23 lis 2010, 15:32

no włas nie nie wiem , ale wugląda a to,ze to wszystko co w w miesięcznej( zachowanie , kontakty zrodziną, szkołą, zdrowie)
~xxx11

Napisano: 23 lis 2010, 16:19

W szpitalu są takie dzienne - temperatura kał ciśnienie - powodzenia :)
Fajne będą zespoły oceny dziecka i rodziny i pół tony kartek dziennych :)
~ale jaja

Napisano: 24 lis 2010, 23:57

czy był stolec też piszemy? Kto takie głupoty wymyśla.
~aga

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x