wolne za spotkania stalego zespołu? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 29 lis 2010, 18:35

Proszę napiszcie jak jest u was w placówkach jeżeli chodzi o stały zespół i spotkania wychowawcze wyjazdy wakacyjne itp.czy za te godziny i dni dostajecie jakąś rekompensatę (np. czy odbieracie sobie godziny?). Proszę napiszcie jak to jest u was.
~Teresa

Napisano: 29 lis 2010, 19:01

dopisujemy sobie godz do miesiecznej normy a potem odbieramy jako nadgodz:)za wyjazd wakacyjny mialam liczone 8godz za kazdy dzien(równiez sobota i niedz)
~zosia

Napisano: 29 lis 2010, 19:06

ja pracuję 26 godzin z dziećmi i te zespoły są w ramach pozostałych godzin...na wakacje nikt nie chciał jeździć i lepiej jest jak dzieci od nas odpoczną...w domu też rodzic z dzieckiem na kolonie nie jeździ...
~nika

Napisano: 29 lis 2010, 23:08

A jak wygląda wigilia kto jest popołudniu z dziećmi, kto bierze popołudniówki?
~Teresa

Napisano: 30 lis 2010, 0:45

w wigilię i święta pracują wychowawcy. A niby kto ma pracować??święty Mikołaj???te dzieci nie mogą być z obcymi ludźmi w święta, już i tak rodzice się na nich wypięli!
~nika

Napisano: 30 lis 2010, 10:54

Jak zespól przypada w jeden z dwóch dni wolnych nie mamy oddawanego innego wolnego dnia......nie wiem, czy jest to zgodne z przepisami, czy nie.....Nasza dyrektorka bardzo często mówi do nas,że jak nam się nie podoba to można się zwolnić.....Sama była 18 lat wychowawczynią,ale już dawno zapomniała jak to jest....
~Agni

Napisano: 30 lis 2010, 11:47

o jakie mamy podobne dyr do siebie:)Tereso wiadomo ze w swieta tez pracujemy.u nas bierze sie pod uwage kto i jak pracowal rok wczesniej,poza tym umówiłyśmy sie i poszłysmy do dyr z propozycjami która chce kiedy pracować.wyszło ze jest wiecej chetnych do pracy w świeta niz sylwestra i nowy rok.ja w tym roku pracuje cały dzien w pierwszy dzien swiat i tez Nowy rok
~zosia

Napisano: 30 lis 2010, 11:56

U nas jest od 5 lat stały grafik z przerwami na wakacje i ferie (wtedy jest inny, specjalnie tworzony) .Jest to niesprawiedliwe, gdyż czasem komuś wypada wigilia kilka lat z rzędu. W okresie świątecznym są tylko drobne zmiany w grafiku- np zamiast trzech wychowawców jest dwóch na dyżurze.
A co do mojej dyrektorki to pracowałyśmy razem nim awansowała.Przeszkadza mi ,że jesteśmy ,, na ty\'\' w związku z tym.....Z jedna koleżanką, bo 20 latach pracy zaczęły mówić sobie na pani, jak ta jej udzieliła nagany.....
~Agni

Napisano: 30 lis 2010, 12:04

Tereso zadajesz dziwne pytania. Czy ty pracujesz od wczoraj w placówce ?
~Zawisza

Napisano: 30 lis 2010, 13:14

NIE, NIE OD WCZORAJ ALE ZAWSZE SA SPIĘCIA I KTO MA PRACOWAĆ W WIGILIĘ I ŚWIĘTA BO WSZYSCY CHCĄ BYĆ W DOMU NAJLEPIEJ TO DZIECI GDZIEŚ WYSŁAĆ TYLKO GDZIE.
~Teresa

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x