karta elektroniczna - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 paź 2022, 10:57

Przyszedł dzisiaj Pan, że karta elektroniczna dwójki jego dzieci się nie wyświetla w mobywatel. Problem jest w tym że w 2015 miał założoną kartę dla siebie żony i dwójki swoich dzieci i jednego z jej związku. Rozstał się z tą Panią i z obecną urodził mu się syn. Złożył wniosek na syna i nie wnioskowął na karty dla pozostałych córek bo miały założone w 2015r. teraz widzi jedynie swoja kartę i syna. Jest możliwość żeby dodać mu do listy uprawnionych te dwie córki? Jak wpisuje w system to pokazuje mi że nie są ta samą rodzina ponieważ tworząc wniosek założyła, że jest z inną kobieta i nie połączyłam rodziny z byłą żoną.
renia7
Praktykant
Od: 04 sie 2017, 11:55
Zajmuję się: KDR,ŚW, SR, NK, FA

Napisano: 31 paź 2022, 13:15

w sumie to po tamtym rozwodzie w 2015r. ten pan stracił prawo do posiadania KDR, jeżeli obecnie narodziło mu się kolejne dziecko, to ustawowo na nowo uzyskał takowe prawo, natomiast powinien razem ze swym wnioskiem złożyć 2 ZKDR-04 (Informacje o osobach, które będą mogły wyświetlać kartę elektroniczna na swoich urządzeniach mobilnych) na te dwie córki, wtedy ty wejdziesz w zarządzanie kartami znajdziesz córki i zaktualizujesz im kto może wyświetlać ich kartę, czyli ojciec ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 31 paź 2022, 15:50

jeżeli rodziny się nie połączyły w systemie, to nie da się zrobić wizualizacji - helpdeskowałam w tej sprawie swego czasu i jedyna opcja, to żeby strona zgodziła się na unieważnienie kart i przyznanie nowych - tym razem łącząc rodziny... strasznie zrobili to pod górkę, nie da się obejść systemu inaczej, jeżeli rodziny nie są połączone w systemie :(
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25

Napisano: 03 lis 2022, 13:41

od początku zauważyłem że nie ułatwiają życia, zaraz po zmianie z fajnego przejrzystego systemu PWPW na ten obecny... ktoś jeszcze pamięta początki? :D
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x