Przedłużenie KDR kontynuacja nauki a inne dzieci - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 lis 2022, 8:55

Pomocy! Zgłosiło się do mnie pełnoletnie dziecko, że chce przedłużyć KDR, bo uczy się. W obecnym momencie, oprócz niego spełnia warunki ustawy tylko 1 dziecko. Czy mam mu przedłużyć?
oksanoczka
Praktykant
Od: 04 sie 2022, 7:48
Zajmuję się: KDR, dodatki mieszkaniowe, stypendia szkolne

Napisano: 03 lis 2022, 11:58

tak ja przedłużam ;) tylko jest obecnie problem z animizacją danych, jeżeli miał dłużej niż rok nieaktualną Kartę, to ci ta osoba poniekąd zniknie w systemie, w takowym przypadku robimy dodanie nowego członka rodziny zamiast przedłużenia ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 28 lis 2022, 10:44

Ubu zrobiłam jako uzupełnienie rodziny i mi nie naliczyło w raporcie kwoty. I nie wiem co teraz ?
Tak to bywa jak się nie stosuje do dobrej rady :lol:
DorciaS
Stażysta
Od: 03 sie 2021, 9:34
Zajmuję się: ŚW/Sr

Napisano: 01 gru 2022, 10:00

DorciaS pisze:Ubu zrobiłam jako uzupełnienie rodziny i mi nie naliczyło w raporcie kwoty. I nie wiem co teraz ?
My również w takim przypadku uzupełniamy rodzinę ... (był, "zniknął", jest ponownie) zawsze powtarzano nam, że dodanie nowego członka rodziny następuje wyłącznie w przypadku narodzin kolejnej osoby w rodzinie rodziny. Wydaje mi się, że to poprawne rozwiązanie ale ciekawy jestem jak inni taki przypadek rozwiązują...
tutek13
Praktykant
Od: 01 gru 2022, 9:47
Zajmuję się: Sprawy Społeczne

Napisano: 01 gru 2022, 10:33

tutek13 pisze:
01 gru 2022, 10:00
DorciaS pisze:Ubu zrobiłam jako uzupełnienie rodziny i mi nie naliczyło w raporcie kwoty. I nie wiem co teraz ?
My również w takim przypadku uzupełniamy rodzinę ... (był, "zniknął", jest ponownie) zawsze powtarzano nam, że dodanie nowego członka rodziny następuje wyłącznie w przypadku narodzin kolejnej osoby w rodzinie rodziny. Wydaje mi się, że to poprawne rozwiązanie ale ciekawy jestem jak inni taki przypadek rozwiązują...
A ja dostałem info, że możemy wprowadzać jako dodanie nowego członka rodziny, gdyż za przedłużenie ważności należy się dotacja w kwocie tożsamej z dodanie nowego członka rodziny. Jest to błąd systemowy, którego nie są w stanie naprawić.
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Napisano: 02 gru 2022, 10:19

tak możesz przedłużyć, tylko uważaj na anonimizację danych ;) jak gość miał dłużej jak rok nieważną kartę to nie znajdziesz go w tej rodzinie co był, żeby kwoty się zgadzały robimy teraz dodanie nowego członka rodziny ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x