Karta i zniżki dla właściciela, specjaliści pomożecie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 maja 2019, 11:19

1.Pytanie. Chciałam złożyć Kartę dla mamy (spełnia warunki rodzic jest miała na utrz. 3 dzieci)Mama ma swój stary tel. czy mogę podać swój nr tel. do karty elektronicznej :?: :?:
2. Czy mogę jadąc na zakupy pożyczyć Kartę i okazać jest to sprawdzane jakoś :?: Musi to być właściciel :?:
Nowa342
Praktykant
Od: 19 lut 2018, 13:31
Zajmuję się: PS

Napisano: 22 maja 2019, 12:13

Musi być zawsze właściciel karty, ty nie powinnaś się posługiwać nią, nie podawaj tez swego numeru, podaj mamy numer, z czasem jak będzie miała lepszy telefon to na nim zainstaluje elektroniczną. Aczkolwiek wypisując wniosek, nikt nie jest w stanie zweryfikować czyj nr i e-mail został wpisany dla elektronicznej KDR, czyli tak naprawdę może tam zostać wpisany twój nr tel., ale potem taka ew. MKDR na twoim telefonie może być wyświetlana, natomiast jest to karta twej matki i tylko w jej obecności, ona może się nią posługiwać wykorzystując do tego np. twój apart tel. Ale ty sama nie możesz za nią posługiwać się tą kartą np. przy zakupach, nawet jeżeli są to zakupy dla niej. Na elektronicznej wersji KDR też jest imię i nazwisko oraz PESEL właściciela KDR
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 22 maja 2019, 12:31

Dla mnie trochę chore mama jest osobą niepełnosprawną np. i mam ją z łóżkiem ciągać na zakupy :?: nie mogę użyć jej karty dla niej na rzeczy :?: Ona jest osobą starszą nie zna się na telefonach. A Była TAKA sytuacja że właściciel musi okazać kartę tylko :?:
Nowa342
Praktykant
Od: 19 lut 2018, 13:31
Zajmuję się: PS

Napisano: 22 maja 2019, 13:18

tak to działa, natomiast zniżki i weryfikacja KDR zależy od udzielających tych zniżek, to oni weryfikują i decydują
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x